شلی مفاصل چیست و علائم شلی مفاصل و اندام های درگیر با هیپرموبیلیتی مفاصل

What is joints irritation and symptoms of joints and organs weakness involved with joint hypermobility

شلی مفاصل (هیپرموبیلیتی مفاصل) دومین ناراحتی که شاید شیوع آن از درد رشد بیشتر نیز باشد و متاسفانه همکاران آن را با درد رشد اشتباه می گیرند است. به شلی مفاصل، هیپرموبیلیتی مفاصل نیز گفته می شود. در این مقاله به علائم شلی مفاصل و اندام های درگیر با این بیماری می پردازیم.

 

شلی مفاصل چیست

 

علائم و دلایل بروز شلی مفاصل چیست

شلی مفاصل عارضه ای بسیار شایع در کودکان است. حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کودکان به این اختلال مبتلا هستند. شلی مفصل یعنی نوعی انعطاف پذیری بیش از حد مفاصل. و همانگونه که ذکر شد این عارضه یک اختلال است نه یک بیماری چرا که شیوع بالائی دارد و عموما عارضه پایداری نیز به جای نمی­گذارد. این اختلال ممکن است هم در کودکان و هم در بزرگسالان بعد از سن بلوغ دیده شود ولی هر چه سن بالاتر می رود میزان شیوع آن کاهش یافته و به تدریج مفاصل شلی خود را از دست می دهند و سفت تر می شود. شلی مفصل به خودی خود مشکلی ایجاد نمی کند و جز در موارد خیلی شدید که شاید بتواند سبب دررفتگی­های مکرر و بدشکلی­های مفاصل شود، در موارد خفیف تا متوسط مشکلی ایجاد نمی کند و تنها به دنبال فعالیت شدید، دردهای مفصلی را به دنبال دارد. گاهی نیز به دنبال فعالیت، کودک دچار دررفتگی مفاصل بویژه در اندام تحتانی مانند زانو و مچ پا شود. در اندام فوقانی در رفتگی شانه و مچ دست دیده می شود. کودکانی که مبتلا به شلی مفصل هستند دردهای طولانی تری نسبت به کودکان مبتلا به درد رشد دارند، یعنی روزهای درگیری به صورت درد مفصلی و طول مدت درد در هر اپیزود درد بیشتر است. این کودکان معمولا شب­ها با ماساژ اندام­ها توسط والدین به خواب می­روند.

 

شلی مفاصل

 

درمان شلی مفاصل

از لحاظ درمانی در سنین پایین کار مهمی برای این کودکان نمی توان انجام داد چون کودک چندان آموزش پذیر نیست و نمی­توان ورزشهای خاص را به آنان به راحتی آموزش داد. اما از ۳ تا ۴ سالگی به بعد برخی برنامه های درمانی غیردارویی را می توان برای کودکان تجویز نمود و با انجام برخی فعالیت های ورزشی تقویت کننده عضلات می توان شدت درد را کاهش داد. این برنامه برای تاثیر داشتن حداقل به ۳ تا ۶ ماه وقت نیاز دارد. از جمله دیگر کارهایی که برای پیشگیری می توان انجام داد، کنترل کردن فعالیت های فیزیکی کودکان است. نمی توان به کودک گفت چون شب دچار پا درد می شود، بازی نکند اما با کنترل فعالیت ها و دور نگه داشتن آنها از فعالیت های خیلی شدید مثل پریدن از ارتفاع که می تواند به دررفتگی یا شکستگی منجر شود، می توان از درد شدید مفاصل در شب و عوارض جدی تر مانند دررفتگی ها پیشگیری کرد. در ضمن باید فواصل فعالیت های فیزیکی کودک را زیرنظر گرفت و بین آنها زمانی برای استراحت تعیین کرد. برای کودکانی که در سن مهدکودک هستند توصیه می شود روزهایی که ورزش دارند، حتما یکی دو ساعت در زمان روز استراحت کنند.

 

نحوه برخورد با درد مفاصل در شب مانند درد رشد است و با ماساژ دادن و گرم کردن موضع، درد تخفیف پیدا کرده و کودک می تواند خواب راحتی داشته باشد. در صورتی که درد خیلی شدید باشد و با ماساژ و گرم کردن تسکین پیدا نکند، با کمک برخی مسکن های ساده مثل استامینوفن می توان درد را تسکین داد. از جمله مهم ترین کارهایی که برای کودکان مبتلا به شلی مفاصل می توان انجام داد، تقویت حس تعادل است. میزان تعادل در این کودکان ضعیف بوده و باید به کمک برخی ورزش ها مثل لی لی و ایستادن روی یک پا آن را تقویت کرد تا میزان آسیب پذیری را در آنها کاهش داد.

 

اندام های درگیر با شلی مفاصل

دردهای رشد و شلی مفاصل معمولا اندام های تحتانی را درگیر می کند علت آن هم زیاد بودن فشار روی اندام های تحتانی است. به جز دردهایی که ناشی از شلی مفصل در اندام های تحتانی است، درد در انگشتان به دنبال قلم دست گرفتن های طولانی هم شایع است که بیشتر در کودکان سنین مدرسه دیده می­شود. توصیه به ورزش هایی مثل گرفتن موم در دست می تواند سبب تقویت عضلات و مفاصل بین انگشتان و کاهش شدت درد شود. با اطمینان دادن به کودک و والدین در مورد اینکه این نوع دردها بیماری نیست و اختلالی است که با افزایش سن از بین می رود می­توان از نگرانی والدین کاست و از مراجعات مکرر و غیرضرور بیمار به پزشک دیگر جلوگیری نمود.

در کنار دردهای رشد و درد ناشی از شلی مفصل همواره دردهای ناشی از ضربه و احیانا دررفتگی و شکستگی نیز مطرح می شوند. این دردها نیز غیر التهابی هستند ولی از مشخصات بارز این دردها محدود بودن به یک مفصل، حاد بودن آن و سابقه ضربه در کودک است. این دردها می­تواند با تورم موضعی همراه باشد. لذا این موارد نیز باید جدی گرفته شود و کودک هرچه زودتر توسط پزشک معاینه شود.

شلی مفاصل

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر شریف نجفی

در سایت دکتر شریف نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر شریف نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر شریف نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی

فلکه دوم صادقیه- بلوار فردوس- نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر شریف نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر شریف نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر شریف نجفی

   

کلمات کلیدی:

شلی مفاصل , درمان شلی مفاصل در طب سنتی , ورزش مناسب برای نرمی مفاصل , نرمی مفاصل انگشتان دست , درمان بیماری شلی مفاصل , دارو برای نرمی مفاصل , درمان شلی کودکان , درمان شلی مفاصل کودکان , نرمی مفصل زانو , علت شلی مفصل , پیمایش صفحه , شلی مفاصل در کودکان , شلی مفاصل در بارداری , شلی مفصل چیست , شلی مفاصل در نوزادان , شلی مفاصل نوزاد , درمان شلی مفاصل , بیماری شلی مفاصل , درمان شلی مفاصل در طب سنتی , شلی مفاصل در بزرگسالان , شلی مفصل زانو , سندروم شلی مفاصل , شلی مفصل شانه , علت شلی مفاصل , شلی مفاصل کودکان , شلی مفصل لگن , شلی مفصل لگن نوزاد , شلی مفصل نوزاد , ورزش مناسب برای نرمی مفاصل , نرمی مفاصل انگشتان دست , دارو برای نرمی مفاصل , درمان شلی مفاصل در طب سنتی , نرمی مفصل زانو , ورزش برای نرمی استخوان , بیماریهای مفاصل , پیمایش صفحه , شلی مفاصل چیست , شلی مفصل چیست , درمان شلی مفصل در طب سنتی , ورزش مناسب برای نرمی مفصل , نرمی مفصل انگشتان دست , درمان بیماری شلی مفصل , دارو برای نرمی مفصل , درمان شلی مفصل کودکان , What is joints irritation and symptoms of joints and organs weakness involved with joint hypermobility

شلی مفاصل چیست

10 دیدگاه در “شلی مفاصل چیست

  • سلام.دختری ۲۰ساله هستم در سن ۱۴سالگی چند باری دچار پیچ خوردگی زانوی چپ شدم با مراجعه به پرشک گفتن که شلی مفاصله ودرمان هایی که انجام دادم گچ گرفتگی زانو.فیزیوتراپی .و دارو های B12.Bکمپلکس .شربت کلسیم بود .الان بعد ازگذشت چند سال دو باره رانو درد دارم و راه رفتن برام مشکله و جدیدا ب ساق پاهم میاد زانوتحمل وزنم رو نداره.میشه راهنمایی کنید؟

    1. سلام.
      شلی مفاصل معمولا باعث درد نمیشه بنابراین زانودرد شما علت دیگه ای باید داشته باشه مثلا ناشی از ضربه، پیچ خوردگی یا کندرومالاسی هست.
      برای تشخیص علت درد زانو، معاینه دقیق بالینی نقش مهمی داره و در صورت لزوم از رادیولوژی یا ام آر آی استفاده میشه

  • سلام
    دخترم ۱۵ سالشه و زانوهایش درد می کرد و به پزشک مراجعه کردیم و گفتن شلی مفاصله.مدتی ایست که زانوهاش صدا (تق تق) می ده و گاهی وقت ها هم با درد همراه است . نیازی به مراجعه به پزشک هست ؟ لطفاً راهنمایی کنید؟

  • سلام خسته نباشید .سوالم این بود شلی مفصلی از تغذیه بد میاید ومن ۱۸ ساله هستم و ورزش حرفه ای میکنم یک بار هم نشده که دچار اسیب دیدگی بشم فقط ۱سال پیش به علت گرم نکردن درست وفشار بیش ازحد شانه راستم در رفت و عمل کردم حالا دکتر گفته شلی مفصلی خودم نمیتونم باور کنم قدرت بدنیم عالیه توی فوتبال ۹۰ دقیه به طور مداوم بازی می کنم و هیچ مشکلی ندارم فقط برخی موارد صدای مفصل دارم که درد ندارد ایا با توضیحاتی که عرض کردم امکان داره شلی مفصلی داشته باشم

    1. سلام.
      شلی مفصل با ضعف عضله فرق داره. شما بعلت ورزش مداوم، عضلات قوی دارین اما ممکنه شلی مفصل هم داشته باشین.

  • سلام روزتون بخیر
    من از بچگی گاهی میخواستم بلند شم یهو انگار پاهام خالی میکرد و میوفتادم الان ۲۳ سالمه به دکتر مراجعه کردم و بعد از معایناتی گفتن که نرمی استخوان دارم و گفتن یوگا انجام بدم ،فقط من الان سوالم اینه من پیاده روی با حرکت های تند هم میتونم انجام بدم؟

  • سلام من ۱۸ سالمه شلی مفاصل دارم هم تو دستا و انگشتام هم پاهام ولی هیچ دردی ندارم. نیازه به پزشک مراجعه کنم ؟
    در آینده مشکلی برام پیش نمیاد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به اینستاگرام دکتر نجفی | تلفن: 44016142 - 44058763 09901160354
+