انگشت چنگالی ، درمان انگشت چنگالی ، فیزیوتراپی انگشت چنگالی
انگشت چنگالی ، درمان انگشت چنگالی ، فیزیوتراپی انگشت چنگالی را در این مقاله بررسی می کنیم. انگشتان چنگالی باعث خمیدگی انگشتان از مفصل میانی و انتهایی انگشتان می شود و می تواند باعث افزایش درد و فشار به مفصل می شود. رباط ها و تاندون هایی که سفت می شود باعث خمیدگی انگشتان به سمت پایین میشود، انگشت چنگالی در هر انگشتی می تواند اتفاق بیوفتد به جز انگشت اول.
اغلب در قسمت بالایی انگشت که در تماس با کفش قرار می گیرد درد ایجاد میشود و انتهای انگشت در تماس با کفش قرار میگیرد. انگشت چنگالی بر اساس میزان حرکت مفصل تقسیم بندی می شود:
سخت
منعطف
در انگشت چنگالی منعطف مفصل میتواند حرکت کند و می توان با دست انگشت را صاف کرد. انگشت چنگالی سخت را نمی توان صاف کرد و مفصل آن را نمی توان حرکت داد و حرکات محدود و می تواند دردناک باشد. در بعضی موارد حرکات پا می تواند باعث اعمال استرس اضافه به سینه پا و باعث درد و ایجاد پینه و میخچه در پا شود.
تفاوت میان انگشت چنگالی پا و انگشت چکشی پا
اغلب انگشت چنگالی پا و انگشت چکشی پا با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند، حال آنکه هر یک از آن ها عضلات متفاوتی از پا را درگیر می کنند. عارضه انگشت چکشی پا مفصل دوم را خم می کند، که از این بابت شبیه به انگشت چنگالی پا است. اما در انگشت چکشی، مفصل اول به زیر پا خم نمی شود. عارضه انگشت چکشی پا معمولاً انگشت دوم پا را درگیر می کند. تفاوت دیگر این دو آن است که عارضه انگشت چنگالی پا اغلب در یک زمان چند انگشت را درگیر می کند و بر انگشت بزرگ پا تأثیری ندارد، در حالی که عارضه انگشت چکشی پا تنها می تواند یک انگشت پا را درگیر خود کند.
برای مشاوره، تشخیص، درمان یا فیزیوتراپی انگشت چنگالی به واتساپ کلینیک دکتر نجفی پیام بدهید: ۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴
علل ناهنجاری انگشتان چنگالی پا
انگشت چنگالی در نتیجه عدم تعادل عضلانی ایجاد میشود که باعث سفتی تاندون و رباطهای انگشتان می شود. در نتیجه مفصل به سمت پایین خمیده می شود. آرتریت می تواند باعث ایجاد دفورمیتی هایی در پا شود و انگشتان حالت خمیدگی پیدا کنند. پزشک شما سؤالاتی در مورد علائم و سلامت گذشته شما خواهد پرسید و یک آزمایش فیزیکی انجام خواهد داد. پزشک شما می خواهد بداند که:
چه زمانی مشکلات شروع شدند، چه فعالیت ها یا کفش های آنها را بدتر می کنند و آیا سایر قسمت های پا دردناک هستند یا خیر
چه نوع کفش هایی را می پوشید و هر روز چقدر وقت برای ایستادن و راه رفتن صرف می کنید.
هر گونه مشکلات قبلی پا که داشته اید.
هر گونه عارضه ی پزشکی که می تواند مرتبط باشد، مانند آرتروز، دیابت یا گردش خون ضعیف
در طول معاینه فیزیکی، پزشک پای شما را بررسی می کند تا ببیند که مفصل انگشت پا ثابت یا قابل انعطاف است. مفصلی که کمی حرکت دارد گاهی اوقات می تواند بدون جراحی صاف شود. مفصل ثابت معمولا به جراحی نیاز دارد. اگر قصد داشتن جراحی برای اصلاح مشکل خود را دارید، ممکن است موارد زیر لازم باشند:
اشعه ی ایکس برای تصمیم گرفتن پزشک برای اینکه چه نوع جراحی بیشتر مفید خواهد بود.
در صورتی که به نظر برسد که پای شما جریان خون ضعیف دارد، تست جریان خون، که ممکن است شامل سونوگرافی داپلر باشد.
آزمایش عصب در صورتی که پزشک شما فکر می کند که مشکلات عصبی در پا دارید. اگر این مورد باشد، ممکن است لازم باشد به یک پزشک اعصاب، پزشک متخصص در مغز، ستون فقرات و مشکلات عصبی مراجعه کنید.
برای مشاوره، تشخیص، درمان یا فیزیوتراپی انگشت چنگالی به واتساپ کلینیک دکتر نجفی پیام بدهید: ۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴
درمان و پیشگیری انگشت چنگالی
نوع کفش در درمان انگشت چنگالی بسیار مهم است هنگامی که از کفش هایی با پنجه پهن استفاده می کنند،
انگشتان راحت تر در کفش قرار میگیرد و باعث کاهش اصطکاک با انگشتان می شود.
سایر درمان های کنسرواتیو(محافظتی) شامل:
استفاده از ارتز های قسمت جلویی پا که برای درمان انگشتان چنگالی استفاده میشود، مانند اسپلینت های انگشتی.
این وسایل به نگه داری انگشتان کمک می کند تا انگشتان دچار خمیدگی نشود و تا حدی فشار را از روی سینه پا بر میدارد.
راه کارهای درمانی انگشت چنگالی
- درمان غیر جراحی
- درمان جراحی
درمان غیر جراحی انگشت چنگالی
بیش ترین اختلالات از طریق روش های غیر جراحی درمان می شوند.
این روش شامل:
استفاده از پد انگشتی برای انگشتان درگیر است، این پد ها باعث کاهش دفورمیتی و بدشکلی انگشت می شود
و فشار از روی نواحی برجسته رو انگشت نیز برمی دارد.
استفاده از لایه انگشتی برای بهبود وضعیت قرارگیری انگشتان نسبت به هم هرچند که تاثیر موقتی دارند اما میتواند باعث کاهش علائم انگشتان شود. استفاده از کفش های پنجه گرد، کفش هایی که در قسمت جلویی کفش فضای زیادی داشته باشند باعث کاهش اصطکاک پا با کفش و انگشتان هم میشود.
ورزش برای تقویت انگشتان پا برای کاهش و جلوگیری از پیشرفت دفورمیتی بسیار ضروری است.
درمان جراحی انگشت چنگالی
هنگامی که روش های غیر جراحی تاثیر گذار نباشند از روش های جراحی برای درمان اختلالات استفاده می شود. روش های متعددی برای جراحی انگشتان وجود دارد، رایج ترین روش های جراحی:
صاف کردن انگشت:
اگر دفورمیتی و بد شکلی انگشت ثابت شده باشد و نتوان ان را اصلاح کرد از طریق جراحی مفصل رادر راستای صحیح قرار می دهند و سپس آن را فیکس میکنند.
افزایش طول تاندون:
اغلب در این عارضه طول تاندون ها کوتاه میشود ،از طریق جراحی یا طول آن ها را افزایش می دهند و یا تاندون را رها می کنند تا انگشتان به حالت اولیه خود بازگردد.
منبع: papezeshk.com
مقالات مرتبط با مقاله انگشت چنگالی
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های سیاتیک چیست؟ ، نوار عصب چیست ، پاسخ به سوالات رایج درباره نوار عصب، نوار عصب دست، نوار عصب پا ، ورزشهای سندروم تونل کارپ، روش های درمان تنگی کانال مچ دست ، سندروم پای بی قرار ، بلوک عصب پس سری (عصب اکسی پیتال) برای درمان سردرد ، بورسیت زانو ، مچ درد ، علت درد مچ دست ، درمان مچ درد ، پیشگیری از شکستگی استرسی استخوان ، شکستگی استرسی استخوان , شکستگی استرسی ساق پا ، علت صدا دادن کتف ، سندروم کتف صدا دهنده ، صدا دادن شانه ، درمان چرخش پا به خارج ، ورزشهای مچ دست ، التهاب و کشیدگی تاندون عضله بازویی ، قفل شدن زانو ، نوروپاتی چیست ، ورزشهای تقویتی عضلات همسترینگ، کشیدگی و پارگی همسترینگ ، درمان سوزش کف پا ، ورزشهای هالوکس والگوس ، آسیب عصب دست نوزاد موقع تولد ، گزگز انگشت کوچک دست، آسیب عصب اولنار ، رسوب کلسیم در شانه ، دوپویترن کونتراکچر ، نوار عصب دست ، نوار عصب پا ، روش های پیشگیری و درمان دیسک کمر و گردن ، آسیب عصب رادیال ، آسیب عصب پرونئال ، سیاتیک ، آسیب عصب اولنار دست ، توانبخشی چیست؟ ، افتادگی مچ دست ، فیزیوتراپی عصب رادیال ، درمان سندروم پای بیقرار ، گزگز پا ، افتادگی شانه ، تنگی کانال دست در بارداری ، سندرم پرکاری سمپاتیکی ، تنگی کانال نخاعی چیست؟ ، روش تشخیص و درمان خواب رفتن دست و پا و اقدامات ضروری برای بیماران در هنگام انجام نوار عصب و عضله مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات، استفاده نمایند.