عارضه سر به جلو ، درمان گردن به جلو، ورزشهای سر به جلو، حرکات اصلاحی گردن به جلو
عارضه سر به جلو ، درمان گردن به جلو، ورزشهای سر به جلو، حرکات اصلاحی گردن به جلو را در این مقاله بررسی می کنیم. بیش از ۶۶% مردم جهان به عارضه گردن رو به جلو دچارند. اما این عارضه دقیقا چیست؟ علایم و دلایلش کدام است و چگونه می توان آن را برطرف و درمان کرد؟
همان طور که از نامش مشخص است؛ گردن رو به جلو، وضعیت و حالتی است که سر جلوتر از بدن قرار می گیرد و ظاهر ناخوشایندی دارد. با ما در این مطلب همراه شوید تا همه چیز را درباره گردن رو به جلو به شما بگوییم و بهترین حرکات اصلاحی برای درمان این عارضه را به شما معرفی کنیم.
عارضه گردن رو به جلو چیست؟
ناهنجاری گردن رو به جلو یا فوروارد هدپوسچر به وضعیتی گفته می شود که سر در مقابل بدن قرار می گیرد، جلو می آید و انگار گردن شما دچار قوس شده است.
از لحاظ آناتومیکی، عارضه گردن رو به جلو یا قوس گردن به این معنی است که جمجمه حدود یک اینچ به سمت مهره آتل (اولین مهره گردنی) خم شده باشد.
چطور سر رو به جلو را تشخیص دهیم؟
برای تشخیص این که بدانید شما هم به عارضه گردن رو به جلو دچارید یا نه، یک امتحان بسیار ساده می توانید انجام دهید و به صورت مرحله ای اقدامات زیر را انجام دهید:
به دیوار تکیه دهید و پاشنه های پای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید؛
باسن تان را به دیوار فشار دهید، طوری که تیغه های شانه تان با دیوار تماس پیدا کند؛
حالا، وضعیت سر خود را بررسی کنید، آیا پشت سر شما دیوار را لمس می کند یا خیر؟
اگر این گونه نباشد (سر شما دیوار را لمس نکند)، شما هم دچار عارضه گردن رو به جلو شده اید و باید تمام تلاش خود را برای اصلاح آن انجام دهید.
اما در هر صورت نیاز نیست که نگران باشید، خبر خوب این است که با حرکات اصلاحی و تغییر در سبک زندگی می توانید این وضعیت را بهبود ببخشید. در ادامه این مطلب از فیتامین با عارضه گردن رو به جلو و راهکارهای درمانیِ آن آشنا خواهید شد.
علائم گردن رو به جلو
این عارضه نشانه ها و علایم مشخصی دارد. اگر نشانه های زیر را در خود احساس می کنید، بهتر است زودتر برای اصلاح آن، اقدام کنید.
کمردرد
گردن درد
بی خوابی
شانه های گرد
تنفس محدود
سردرد و میگرن
خستگی مزمن
اسپاسم (گرفتگی) عضلانی
آپنه خواب (یا وقفه تنفسی در خواب)
سفتی و کشیدگی عضلات گردن
سوزن سوزن شدنِ بازوها
درد مفاصل فک پایین
دلایل ابتلا به ناهنجاری گردن رو به جلو
اتفاقات و دلایل مختلفی می تواند منجر به عارضه گردن رو به جلو شود؛ موارد زیر از دلایل مهم ابتلا به این ناهنجاری است:
ضعف عضلات گردن: ضعف عضلات گردن باعث درد و ناراحتی در گردن می شود. با انجام حرکات و ورزش هایی می توان به راحتی این مشکل را برطرف کرد.
عادات رفتاری غلط: این عامل نقش پررنگی در ابتلا به عارضه گردن رو به جلو دارد؛ مثل حمل کوله پشتی سنگین، خوابیدن روی بالش های بلند، خم شدن به سمت جلو به دلیل ضعف بینایی، خجالتی بودن و همیشه سر به زیربودن.
استفاده زیاد از گوشی و رایانه: استفاده بیش ازحد و غیراصولی از تلفن همراه و رایانه مهم ترین عامل ایجاد عارضه گردن رو به جلو است.
برخی از مشاغل: مشاغل و ورزش هایی که باعث خم شدن گردن رو به جلو می شود، عبارتند از آرایش گری، رانندگی، کارمندی و پشت میزنشینی، دندان پزشکان و جراحان، دانش آموزان و…
برخی از ورزش ها: ورزش هایی که شامل استفاده غالب از یک طرف بدن باشد (مثل گلف، تنیس، هاکی و غیره) یا ورزش هایی که مدام به روبه رو خم می شوید: مثل دوچرخه سواری.
مشکلات و عوارض گردن جلو
اگر دچار این عارضه بشوید و برای درمان آن اقدامی انجام ندهید، وضعیت شما وخیم تر خواهد شد و ممکن است که مشکلات زیر سراغ تان بیاید.
واردشدن فشار به عروق خونی، مهره ها، و عضلات گردن
آسیب به مهره های گردن و کمر در اثر فشار وارده
پوکی استخوان (و شکستگی های مربوط به آن)
اختلال در جویدن و کاهش ظرفیت تنفسی
کاهش دامنه حرکتی کمربند شانه ای
درد تیغه شانه ها و پشت گردن
آسیب به دیسک بین مهره ای
گوژپشتی و کوتاه شدن قد
گردن رو به جلو حتما باید درمان شود، چراکه هر یک سانتی متر که به سمت جلو خم می شوید، معادل چندین کیلوگرم وزنه ای است که روی گردن شما قرار داده شده باشد.
پیشگیری و درمان عارضه سر به جلو
برای پیشگیری و درمان این ناهنجاری کافیست که موارد زیر را به کار ببندید و در زندگی روزمره خود این راهکارها را وارد کنید.
اصلاح عادات رفتاری غلط
استفاده از بالش های طبی
تحرک و سبک زندگی مناسب
داشتن برنامه ورزشی شامل حرکات اصلاحی
فیزیوتراپی در موارد جدی
تقویت و کشش عضلات گردن
ورزش برای گردن رو به جلو
برای درمان سر رو به جلو نمی توان رشته ی ورزشی خاصی را پیشهاد داد. بهترین کار برای رفع این حالت، انجام حرکات اصلاحی و تمریناتی است که در ادامه می آوریم. ضمنا اگر در رشته هایی مثل گلف، تنیس، هاکی و دوچرخه سواری فعالیت می کنید، بهتر است که با یک مربی با متخصص صحبت کنید و از توصیه های او استفاده کنید.
همچنین می توانید با مربیان فیتامین مشورت کنید. آن ها با توجه به شرایط جسمی و اهداف شما بهترین تمرینات را برای تان طراحی می کند.
حرکات اصلاحی گردن رو به جلو
اکنون رسیدیم به معرفی بهترین و موثرترین حکات اصلاحی برای درمان گردن رو به جلو. اگر علایمی که در بالا گفتیم را در خود احساس کردید، هر چه زودتر به سراغ این حرکات بروید و اقدام به درمان آن کنید.
۱. ماساژ عضله جناغی چنبری
ماساژ این عضله باعث رفع اسپاسم می شود.
نحوه انجام حرکت
در حالت ایستاده یا نشسته قرار بگیرید؛
عضله جناغی چنبری را پیدا کنید و آن ناحیه را به آرامی ماساژ دهید؛
با فشار آرام انگشتان، تمام این عضله از بالا تا پایین را ماساژ دهید؛
هر طرف گردن خود را یک دقیقه ماساژ دهید.
۲. عقب و جلو بردن گردن
این تمرین عضلات پشت گردن شما را درگیر می کند.
نحوه انجام حرکت
ابتدا دو انگشت خود را روی چانه تان بگذارید؛
دست دیگر خود را روی قسمت پشت سر قرار دهید؛
هم زمان سر را به سمت سینه بکشید؛
وقتی احساس کشیدگی در پشت گردن داشتید، به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در این حالت بمانید؛
این تمرین را سه بار انجام دهید.
۳. کشیدن گردن به عقب و کمی پایین
این تمرین باعث تقویت و درگیرشدنِ عضلات جلویی گردن می شود.
نحوه انجام حرکت
برای انجام این تمرین، ابتدا دو انگشت خود را در قسمت پایین چانه قرار دهید؛
به آرامی سر خود را به عقب بکشید، از انگشتان دستتان استفاده کنید تا عضلات گردن، خسته نشود؛
هنگام انجام این کشش، چانه خود را محکم نگه دارید؛
حدود ۵ ثانیه در این حالت بمانید و سپس به جلو برگردید؛
این تمرین را روزی ۲ تا ۳ بار با ۱۰ تکرار انجام دهید.
نگاه به روبه رو باشد. باید حس کنید گردن شما بلند شده است.
۴. کشیدن تیغه شانه ها به عقب
این تمرین باعث تقویت عضلات کمر و میانی شما از جمله ذوزنقه ای میانی و تحتانی می شود.
نحوه انجام حرکت
بایستید و یکی از دستان خود را روی سمت مخالف گردن قرار دهید؛
سر خود را به آرامی تا پایین به سمت کتف بکشید؛
در این حالت تا حدود ۳۰ ثانیه باقی بمانید و در دو ست دیگر انجام دهید.
نکته: اگر احساس می کنید که مستعد ابتلا به درد گردن هستید، یا گردن، شانه ها، یا کمرتان صدمه دیده و یا شرایطی مانند ورم مفاصل دارید، قبل از هر تمرینی، برای اولین بار، با پزشک یا فیزیوتراپ تماس بگیرید. این حرکات می تواند مفید باشد، اما ابتدا باید از تشدید عارضه گردن رو به جلو جلوگیری کنید.
عارضه گردن رو به جلو گریبان گیر بسیاری از افراد می شود. داشتن سبک زندگی و عادت های غلط از جمله استفاده زیاد از تلفن همراه و رایانه می تواند باعث ایجاد این ناهنجاری شود. در این مطلب به این عارضه پرداختیم؛ نشانه ها، علایم و عوارض آن را معرفی کردیم و بهترین حرکات اصلاحی برای درمان گردن رو به جلو را برای شما آورده ایم.
منبع: fitamin.ir
مقالات مرتبط با مقاله عارضه سر به جلو ، درمان گردن به جلو، ورزشهای سر به جلو، حرکات اصلاحی گردن به جلو
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های تزریق بوتاکس ، بیماری ام اس ، انحراف انگشت شست پا , فلج اطفال ، ورزش درمانی و توانبخشی بیماران فلج مغزی (cp) ، نوروپاتی دیابتی ، کورتون ، توانبخشی نوروپاتی و نوروپاتی دیابتی ، ورزشهای هوازی ، پیاده روی برای کمردرد ، دیسک کمر و پیاده روی ، درد سیاتیک و پیاده روی ، ورزش های ویلیامز و مکنزی ، ورزش های دیسک کمر ، ورزش های کمردرد ، رگ به رگ شدن گردن ، روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد ، ورزشهای مناسب برای پای دیابتی ، ورزش و توانبخشی در پیچ خوردگی و آسیب رباط های مچ پا ، فیزیوتراپی چیست ، نوروپاتی ناشی از شیمی درمانی ، مراقبت از کمر ، پیشگیری از کمردرد ، جلوگیری از دیسک کمر ، آرتروز ستون فقرات ، درمان، ورزش، فیزیوتراپی و کاردرمانی فلج ارب ، رانندگی و کمردرد ، انواع ورزشهای هوازی ، ورزشهای آسیب عصب پرونئال ، کاربرد تزریق بوتاکس در کودکان فلج مغزی و اسپاسم عضلات ، پیچ خوردگی مچ پا ، تمرینات ورزشی برای کنترل بیماری ام اس ، فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر ، ورزش برای پارکینسون ، تخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، ارگونومی ، پیشگیری از کمردرد ، گردن درد ، درد مفاصل و عضلات ، ورزشهای فلج مغزی ، عوارض سرطان ، زونا و دردهای پس از زونا ، واریس ، ورزش برای بیماران دیابتی و بعد از جراحی تعویض مفصل زانو مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات استفاده نمایند.