تاثیر اعصاب بر کمر، کمردرد عصبی، استرس و کمردرد، افسردگی و کمردرد را در این مقاله بررسی می کنیم در ادامه مقاله همراه باشید تا تاثیر اعصاب بر کمر و کمردرد عصبی را بدانید. مسلماً کمردرد یکی از شایع ترین و آزاردهنده ترین مشکلاتی است که خیلی از ما در طول زندگی تجربه می کنیم.
کمردرد باعث مشکلاتی در زندگی ما می شود از کار و شغلمان گرفته تا زمان خواب و استراحت. در بسیاری از مواقع افرادی که این درد را تجربه می کنند نمی توانند علت دقیقی برای آن پیدا کنند و این فکر به ذهنشان می رسد که ممکن است اسپاسم عضلانی یا یک حرکت بدنی نامناسب داشته اند. بااین حال باید بدانید بسیاری از کمردردها ناشی از استرس و اضطراب هستند که به آن ها کمردرد عصبی می گوییم. در ادامه مقاله به بررسی جزییات این موضوع پرداخته ایم.
تاثیر اعصاب بر کمر ، کمردرد عصبی چیست؟
شاید باورش سخت باشد اما ناراحتی های روحی یا عاطفی می توانند باعث ایجاد کمردرد شوند. فهرست بلندبالایی از علائم فیزیکی و پزشکی وجود دارند که عامل ایجاد آن ها استرس و اضطراب هستند. مثلاً:
خستگی
سردرد
درد قفسه سینه
مشکلات گوارشی
بی خوابی
بی میلی جنسی و غیره
همگی می توانند در اثر فشارهای عصبی ایجاد شوند. معمولاً استرس، واکنش بدن به یک شرایط غالباً ناخوشایند است. ممکن است متوجه نباشید اما وقتی احساس اضطراب دارید واکنش های شیمیایی و فیزیکی در بدن شما رخ می دهد تا از شما محافظت کند. هورمون های کورتیزول و آدرنالین آزاد می شوند و ماهیچه ها را به صورت غیرارادی سفت می کنند. این مسئله اغلب اوقات در گردن، شانه ها و پایین ستون فقرات رخ می دهد. تنش و فشار طولانی مدت ماهیچه های این بخش می تواند باعث ایجاد کمردرد شود. تأثیر اعصاب بر دیسک کمر نیز مسئله ثابت شده ای است.
انواع کمردرد عصبی
کمردردهای عصبی به شکل های مختلف و در بخش های مختلف نزدیک به کمر خود را نشان می دهند. گاهی این دردها به سمت قسمت پایین کمر، باسن و دنبالچه حرکت می کند و گاهی قسمت های بالاتر نظیر زیر کتف ها را تحت تأثیر قرار می دهد.
همچنین گاهی حیطه درد محدود به یک قسمت خاص از ناحیه کمر و گاهی گسترده است. همچنین ممکن است درد ابتدا از یک ناحیه شروع شود و سپس گسترش یابد یا به قسمت دیگری منتقل شود. مثلاً ابتدا از کمر شروع شود و پس از مدتی به سمت پایین کمر حرکت کند یا آن ناحیه را هم دربربگیرد. این موضوع بستگی به میزان درگیری عضلانی و گسترش آن با گذشت زمان دارد.
علائم کمردرد عصبی
اگر
- مکررا دچار کمردرد، سفتی یا اسپاسم عضلات کمر می شوید.
- احساس می کنید کمر شما دردناک و تحت فشار است
- آنقدر درد دارید که باعث شده در هنگام حرکت دچار مشکلات خفیف تا شدیدی شوید
- خواب شما به خاطر کمردردهای مزمن بی دلیل به هم ریخته است
- دردهای شدید همراه با تیر کشیدن در پشت خود دارید اما دلیلی برای آن ها پیدا نمی کنید.
- ممکن است احساس سوزش در ناحیه کمر داشته باشید
- بین شانه های خود احساس درد و کشش دارید
- حتی حرکات ملایم مثل خم شدن یا چرخیدن باعث درد شدیدی می شود
احتمالاً در حال تجربه کمردرد عصبی هستید.
ممکن است علائم درد به ندرت یا به دفعات رخ دهد یا اینکه درد همواره بدون هیچ کاهشی احساس شود. همچنین ممکن است درد عصبی کمر خود را همراه علائم اضطرابی دیگر نشان دهد. گاهی این دردها به دنبال یک دوره تنش عصبی، اضطراب طولانی مدت یا استرس هایی که به صورت شدید و غیرقابل کنترل درآمده اند خودشان را نشان می دهند.
کمردردهای عصبی می توانند خفیف، متوسط یا شدید باشند و به صورت تیر کشیدن باشند یا ابتدا خفیف و پس از مدتی شدید شوند. حتی ممکن است علائم آن به مرور زمان تغییر کند و ترکیبی از همه موارد فوق دیده شود.
دلایل کمردرد عصبی
کمردرد عصبی در زنان و مردان مشابه است. اضطراب در پاسخ به یک عامل استرس زا ایجاد می شود و بدن را برای دفاع، مقابله یا فرار آماده می نماید. اما استرس باعث آبشاری از تغییرات شیمیایی هم در بدن می شود که نتیجه آن تنش عضلانی و اسپاسم و درنتیجه احساس درد در قسمت های مختلف بدن است.
هرچه استرس بیشتر باشد احتمالاً گرفتگی عضلات هم شدیدتر خواهد بود. اگر بدن در حالت استرس زیاد باقی بماند ماهیچه ها آنقدر سفت می شوند که درد ایجاد می گردد. حتی بعد از مدتی احتمال قفل شدن و کاهش بازه حرکتی فرد وجود دارد. به این ترتیب زندگی روزمره افراد از حالت طبیعی خارج شده و آن ها با درد مزمن و کاهش توانایی انجام کارهای روزمره مواجه می شوند.
کمر انسان یک دسته پیچیده از عضلات است که ستون فقرات را حفظ کرده و به ما در انعطاف پذیری بیشتر کمک می کنند. وقتی تحت استرس هستیم ممکن است رفتارهای نامناسبی داشته باشیم یا در هنگام نشستن، خوابیدن و حرکت کردن وضعیت بدنی خوبی به خود نگیریم. ممکن است علاقه ما به ورزش و تحرک کاهش یافته و فشار و سفتی در کمر افزایش یابد.
استرس و کمردرد یک دور باطل ایجاد می کند. استرس ما را مستعد نگرانی و درد بیشتر می کند و درد بیشتر استرس بیشتر می دهد. به این ترتیب وارد یک بازی بی پایان شده ایم. علاوه بر این کسانی که دچار اضطراب هستند سیستم عصبی حساس تری دارند و درد بیشتری حس می کنند.
این روزها متخصصان، ارتباط مستقیم و پررنگی بین استرس و دردهای مزمن کمر پیدا کرده اند. دکتر سارنو، پروفسور حوزه پزشکی توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی نیویورک یکی از این افراد است که نظریات او نشان می دهد، اگر در زمان بروز استرس با آن مقابله نکنیم، احتمالاً هوشیاری ما را کاهش می دهد. به این ترتیب در ناخودآگاه ما اتفاقاتی رخ می دهد که سیلی از شیمیایی را برای بدن ما به همراه خواهد داشت.
درمان کمردرد عصبی
بهترین دارو برای کمردرد عصبی پیدا کردن عامل ایجاد اضطراب و فشار روانی و از بین بردن یا کاهش این عامل است. در بسیاری از موارد با از بین رفتن عامل استرس زا، علائم کمردرد هم کاهش پیدا می کند. اما به خاطر داشته باشید که بدن برای ریکاوری خود پس از پاسخ به یک شرایط پرفشار به حداقل ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد. بنابراین اگر فوراً احساس بهبود نکردید نگران نباشید.
اگر نمی توانید عامل استرس زا را کامل از بین ببرید بهتر است درگیری خود با آن را کاهش دهید و بیشتر روی آرامشتان تمرکز کنید. برای این کار می توانید از ورزش روزانه و مرتب، رژیم غذایی سالم، استراحت بیشتر، اجتناب از محرک های تنش زا، گوش کردن به موسیقی یا هر مورد دیگری که به بیشتر شدن آرامشتان کمک می کند استفاده کنید. بااین حال در نظر داشته باشید که ممکن است کاهش استرس به زمان زیادی نیاز داشته باشد و لازم است در این فرآیند صبور باشید.
اگر با از بین رفتن عامل استرس زا هنوز کمردرد دارید می تواند به این دلیل باشد که هنوز کاملاً فشار عصبی از بین نرفته یا بدن شما نیاز به زمان بیشتری برای ریکاوری کامل دارد.
گاهی حتی نگرانی درباره کمردردی که ایجاد شده، خود باعث ایجاد اضطراب می شود. بهتر است شرایط خود را با آرامش و بدون مقاومت و نگرانی بپذیرید و اجازه دهید درد پس از مدتی از بدن شما خارج شود. بهترین درمان کمردرد عصبی پذیرش و صبر هستند.
در کنار این سعی کنید به عامل استرس زا رسیدگی کنید و آن را برای همیشه حل کنید. اما اگر دچار اختلالات اضطرابی هستید و قادر به کنترل استرس خود نیستید نیاز است با یک روان درمانگر مشاوره کنید.
درمان خانگی کمردرد عصبی
درمان های خانگی معمولاً تأثیرات کوتاه مدتی دارند اما اگر با از بین رفتن عامل استرس زا همراه شوند می توانند کمردرد را کاملاً بهبود دهند. به خاطر داشته باشید هر فردی تجربه خاص خود را از دردهای عصبی ناحیه کمر دارد که از نظر فیزیکی، شیمیایی، روانی و عاطفی منحصر به اوست. بنابراین بهترین درمان کمردرد عصبی برای هر شخص می تواند متفاوت از دیگری باشد. ممکن است یک روش برای کسی موثر باشد اما در دیگران هیچ تاثیری نکند.
هر چیزی که استرس فرد را کاهش می دهد و باعث آرامش او می شود مثل یک خواب عمیق می تواند به کاهش درد کمک کند.
ورزش روزانه سبک تا متوسط به شل شدن ماهیچه ها کمک خواهد کرد.
پد حرارتی یا تشک برقی باعث شل شدن عضلات می شود.
حمام آب گرم
ماساژ با روغن مناسب
استفاده از ماساژورهای دارای ویبراتور
اجتناب از محرک های عصبی
کاهش مشغله های روزمره
داشتن بازی یا سرگرمی منظم
استخر، سونا و جکوزی
خندیدن و جمع های شاد دوستانه
اگر با رایانه کار می کنید حتماً پس از مدت کوتاهی کار از جای خود بلند شوید حرکت کنید و به عضلات خود کشش دهید
هر فعالیتی که به شما آرامش می دهد می تواند کمردردتان را بهبود دهد.
پیشگیری از کمر درد عصبی
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و قطعا هزینه کمتری هم دارد. برای پیشگیری از کمردرد عصبی می توانید از راهکارهای ساده زیر استفاده کنید:
کاهش استرس
استرس بر سلامتی کمر، ستون فقرات و عضلات اطراف آن به شدت اثرگذار است. استرس می تواند باعث انقباض طولانی مدت عضلات و ایجاد تنش در این ناحیه شود. هر فعالیتی که به شما در کاهش استرس کمک کند باعث کمتر شدن کمردرد خواهد شد. یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق، تصویرسازی هدایت شده و مواردی از این دست می توانند کمک کننده باشند. انجام این کارها تمرکز ذهنی شما را از عامل استرس زا دور می کند و گاهی دارو برای کمردرد عصبی همین است.
تحرک فیزیکی و ورزشی
ورزش پایه و اساس بهبود روحیه، کاهش استرس و درمان کمردرد عصبی است. یکی از اولین راهکارهایی که هر پزشکی برای مشکلات این چنینی پیشنهاد می کند ورزش است. بااین حال تمرینات ورزشی باید با توجه به علائم بدنی فرد و شرایط سلامتی او باشد. اگر ورزش در خانه به یک روتین روزانه تبدیل شود موفقیتی بزرگ محسوب می گردد. تمرینات کششی، ورزش های هوازی و تقویت و بازآوری بدن می تواند در کاهش سطح استرس موثر باشد.
بی تحرکی موجب درگیری بیشتر ماهیچه ها و درد بیشتر ناحیه کمر می شود. همچنین ورزش به نگه داشتن مایع مفصلی کمک کرده و جلوی افزایش درد را می گیرد.
ترک سیگار
اکثر مردم می دانند سیگار کشیدن باعث بیماری های قلبی و عروقی و سرطان هایی مثل سرطان ریه و روده بزرگ می شود بااین حال سیگار کشیدن در تشدید دردهای عصبی نیز موثر است. سیگار باعث باریک شدن رگ های خونی و کمتر شدن رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به عضلات می گردد. به این ترتیب احساس درد تشدید می گردد. سیگار کشیدن در بین آقایان شایع تر است و ترک آن می تواند باعث کاهش آمار کمردرد عصبی در مردان شود.
رژیم غذایی مناسب
عادت های غذایی سالم نه تنها وزن را کاهش می دهند بلکه استرس غیرضروری را از بدن دور می کنند. برخی رژیم های غذایی حاوی چربی ترانس، قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده سیستم عصبی را تحت فشار قرار داده و زمینه ایجاد استرس را در بدن افزایش می دهند. برعکس، یک رژیم غذایی سالم متشکل از میوه و سبزیجات، گوشت قرمز، لبنیات و غلات بدن را وارد مسیر درست می کند. اگر روده به درستی کار کنند ستون فقرات در وضعیت سلامت تری قرار می گیرد. بسیاری از دردهای حوزه ستون فقرات با عملکرد روده ها در ارتباط است و می تواند روی شدت دردهای این ناحیه اثرگذار باشد. بررسی کنید که آیا رژیم غذایی سالمی دارید.
تغییر سبک زندگی
مهم است بپذیرید که استرس می تواند مشکلاتی مثل کمردرد را برایتان ایجاد کند و با این مسئله سازگار شوید. روند زندگی خود را طوری مدیریت کنید که کمتر در شرایط تنش آفرین قرار بگیرید. فعالیت هایی که این وضعیت را تشدید می کند کاهش دهید. در ساعت مناسبی از شب بخوابید و سعی کنید به پهلو دراز بکشید. در طول روز سعی کنید وضعیت بدنی مناسبی داشته باشید. این موارد علاوه بر اینکه زمینه ایجاد کمردردهای عصبی را کاهش می دهد، حتی در صورت بروز آن دردها را هم کم می کند.
سئوالات متداول درباره کمردرد عصبی
در ادامه به سؤالات رایجی که افراد درباره کمردردهای عصبی خود می پرسند پاسخ می دهیم.
آیا کمردرد عصبی خطرناک است؟
کمردرد عصبی به خودی خود خطرناک نیست اما اگر بیش ازحد طول بکشد می تواند موجب گرفتگی عضلانی وسیع تری در بدن شود و فرد را در زندگی روزمره دچار مشکل کند. به همین دلیل بهتر است زودتر برای درمان آن اقدام شود.
چرا افراد عصبی بیشتر در ناحیه کمر احساس درد می کنند؟
اغلب افراد استرس را با نوسانات خلقی و سردرد یا کاهش وزن تجربه می کنند اما دردهای بدنی مثل کمردرد نیز جز آن ها هستند. حملات استرسی مکرر می تواند باعث مشکلات اسکلتی عضلانی شود.
تأثیر اعصاب بر دیسک کمر و سایر دردهای عصبی این ناحیه به این شکل است که بدن در هنگام استرس هورمون آدرنالین که مربوط به جنگ و گریز است ترشح می کند و فشار خون افزایش می یابد. به همین دلیل خون رسانی به عضلات ستون فقرات بیشتر شده و آن ها دچار اسپاسم می شوند. اسپاسم های طولانی مدت باعث ایجاد فشار به اعصاب مرکزی شده و امکان تخریب آن ها به شکل دیسک را افزایش می دهد.
کورتیزول نیز که با عنوان هورمون استرس شناخته می شود می تواند باعث از دست دادن توده عضلانی و افزایش تجمع چربی در بدن شود.
برای کمردرد عصبی چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟
معمولاً دردهای عصبی ناحیه کمر به خاطر عامل استرس زا ایجاد می شوند و با از بین رفتن عامل، کاهش می یابند اما اگر دردهای شما بیش از یک یا دو هفته طول کشید و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار داد به فوق تخصص دیسک کمر مراجعه کنید.
چنین دردهایی معمولاً نیاز به درمان بلندمدت یا جراحی ندارند اما ممکن است میزان گرفتگی و اسپاسم عضلانی زیاد باشد و نیاز به دریافت دارو یا فیزیوتراپی داشته باشید. در صورتی که مسئله اضطراب و استرس شما تبدیل به یک موضوع مزمن و ناتمام شده می توانید در این مورد از روان درمانگر کمک بگیرید. به این ترتیب ریشه اصلی کمردرد پیدا و حل خواهد شد.
کمردرد عصبی یکی از بدترین تجربه های افراد است که می تواند آن ها را تا مرز فلج شدن زندگی روزمره پیش ببرد. این دردها به خاطر واکنش های هورمونی و گرفتگی عضلات در هنگام فشارهای روانی، استرس و اضطراب ایجاد می شوند. مهم ترین کاری که می توان برای کاهش چنین دردهایی انجام داد دور شدن از موضوع استرس زا یا از بین بردن آن است. به این ترتیب می توان کیفیت زندگی بهتری را تجربه کرد.
منبع: niavaranclinic.com
کلمات کلیدی:
تاثیر اعصاب بر کمر , کمردرد عصبی , استرس و کمردرد , افسردگی و کمردرد , آیا کمردرد عصبی خطرناک است , قرص کمر درد عصبی , درمان خانگی کمردرد عصبی , ورزش برای کمر درد عصبی , کمردرد عصبی , استرس و کمردرد , درمان کمر درد عصبی , افسردگی و کمر درد