زانو پرانتزی ، پا پرانتزی و درمان زانوی پرانتزی

زانو پرانتزی ، پا پرانتزی و درمان زانوی پرانتزی

زانو پرانتزی ، پا پرانتزی و درمان زانوی پرانتزی را بررسی می کنیم. پای پرانتزی یک مشکل جدی است که به طور مستقیم بر کیفیت زندگی فرد مبتلا تأثیر می گذارد. با اینکه خود بیماری تهدیدی برای زندگی فرد محسوب نمی شود، اما می تواند یک سری مشکلات جانبی ایجاد کند و همچنین نشانگر سایر مشکلات اساسی باشد.

 

زانو پرانتزی , پا پرانتزی , درمان زانوی پرانتزی

این مشکل باعث می شود پاهای فرد از یکدیگر دور شود. اصولاً اگر شخصی که پای او پرانتزی است، پاهای خود را در کنار هم قرار دهد، زانوهایشان حالت پرانتزی به خود می گیرند. این وضعیت می تواند باعث درد شدید شود اما خوشبختانه با استفاده از سیستم های اصلاحی ارتوتیکی مانند کفی های مخصوص، بریس و گچ می توان آن را درمان کرد. در موارد شدیدتر، برخی از افراد کاندید عمل جراحی زانوی پرانتزی هستند. تشخیص صحیح زانوی پرانتزی و علل آن، پزشک را در روند معالجه کمک می­کند.

 

علل زانو پرانتزی

اگرچه بسیاری از افراد با مشکل پای پرانتزی آشنا نیستند اما بسیار شایع تر از آن است که فکر می کنید. در حقیقت، درصد زیادی از کودکان با زانوی پرانتزی به دنیا می آیند. با این حال، بیشتر این کودکان با شروع اولین گام خود، خود را از این وضعیت خلاص می کنند. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می دهد که نوزادان متولد نشده در رحم هایی با اندازه محدود قرار دارند و به همین دلیل مجبور می شوند تا وضعیت خود را تغییر دهند.

زانوی پرانتزی می تواند به دلیل شکستگی هایی که به خوبی بهبود نیافته اند، ساختار غیر طبیعی استخوان، دیسپلازی استخوان، کوتولگی، بیماری بلانت، راشیتیسم یا نرمی استخوان، بیماری پاژه و بیماری های دیگر مانند این ظاهر شوند. هنگامی که پای پرانتزی توسط پزشک تشخیص داده شد، معمولاً به بیماران گفته می شود که به دنبال تجهیزات ارتوپدی اصلاحی برای مشکل خو باشند. تجهیزات ارتوپدی سفارشی می توانند به افراد دارای پای پرانتزی کمک کنند که شرایط را معکوس کنند و از مشکلات احتمالی آینده جلوگیری کنند.

 

ارتوتیک هایی برای کسانی که از زانوی پرانتزی و همچنین موارد مشابه دیگر رنج می برند وجود دارد. این ارتزها می تواند به افراد کمک کند تا از علائم خود رهایی یابند. با این حال، دانستن علت پای پرانتزی بیشترین سود را خواهد داشت زیرا می تواند به ریشه کن شدن علت اصلی شدن مشکل کمک کند. بنابراین، مشخص کردن علت پای پرانتزی و ابتکار عمل برای بهبودی بسیار مهم است.

 

زانوی پرانتزی و ارتباط مستقیم آن ها با عدم تعادل پا

کسی که از زانوی پرانتزی رنج می برد، قرار است با تعداد انگشت شماری از مسائل روبرو شود. در ابتدا، ممکن است احساس نکند که پای پرانتزی او بر وضعیت، تعادل و نحوه کلی زندگی او تأثیر می گذارد اما با گذشت سال ها و بدتر شدن وضعیت او بدون شک این اتفاق خواهد افتاد. این امر به این دلیل است که داشتن پای پرانتزی، ساختار کلی بدن فرد را تغییر می دهد. داشتن زانوهایی که از یکدیگر فاصله دارند، ساختار قسمت پایینی بدن را تغییر می دهد، بنابراین به نیمه بالایی بدن شوک وارد می کند. زانوی پرانتزی می تواند باعث ایجاد عوارضی شود که می توانند کیفیت زندگی یک فرد را به شدت تغییر دهند.

 

افرادی که دارای پای پرانتزی هستند به دلیل نحوه قرار گرفتن بدنشان دچار عدم تعادل در پا می شوند. به طور کلی، زانوی پرانتزی باعث می شود افراد وزن خود را روی مفاصل زانو و مچ پا متمرکز کنند. انجام این کار باعث می شود این دو مفاصل مهم ملتهب شوند و در معرض خطر قرار بگیرند. وقتی وزن فرد دائماً بر روی مفاصل زانو و مچ پا باشد، غضروف و بافت آن ها به تدریج تخریب شده و باعث درد شدید می شوند. به طور معمول، افرادی که دچار پای پرانتزی هستند، نمی توانند برای مدت طولانی پیاده روی کنند و در موارد شدید، نمی توانند حرکت کنند.

 

زانوی پرانتزی به دلیل چگونگی تأثیر این بیماری بر مچ پا، زانوها، باسن و کمر منجر به عدم تعادل پا می شود. مشکلاتی که در مورد این نقاط کانونی بدن وجود دارد می تواند عملکرد خوب و تعادل را بدن را به طور فزاینده ای دشوار کند. علاوه بر این، پای پرانتزی باعث می شود فرد نتواند به درستی از کف پاهای خود استفاده کند و درنهایت این عدم استفاده درست باعث عدم تعادل در پاها می شود.

 

علائم زانو پرانتزی و پا پرانتزی

علائم پای پرانتزی شامل موارد زیر است:

شکاف آشکار بین زانوها هنگام ایستادن و قرار گرفتن پاها در کنار هم
بدتر شدن وضعیت بیمار به مرور زمان در صورت عدم درمان
معمولاً دردی وجود ندارد

 

عوارض و بیماری های مرتبط با زانو پرانتزی

عوارض زانوی پرانتزی شامل موارد زیر است؛

پای پرانتزی در بزرگسالان ممکن است دردناک باشد
عوارضی که گاه بعد از عمل مشاهده می شود شامل موارد زیر است:

سندرم کمپارتمان (افزایش فشار در محفظه عضلانی)
اختلال در رشد
عفونت
عود ناهنجاری

پای پرانتزی درمان نشده ممکن است باعث درد در قسمت داخلی (داخلی) زانو و آرتروز در بزرگسالی شود

 

چگونه پای پرانتزی تشخیص داده شده و درمان می شود؟

والدین به طور کلی کودک را با نگرانی از تغییر شکل قابل توجه و یا راه رفتن بی تعادل مواجه می کنند. معاینه کودک ماهیت یک جانبه یا دو جانبه مشکل را نشان می دهد. مشاهده کودک در حالت ایستاده به صورتی که وزن به طور برابر بر روی دو پا تقسیم شده باشد بسیار مفید است. اندازه گیری فاصله بین دو مفصل گیجگاهی زیرواره ای ایده بسیار خوبی است.

پزشک چگونگی راه رفتن بیمار را یادداشت و زاویه پروگرشن پا و وجود یا عدم وجود فشار جانبی را مشاهده می کند. در وضعیت دمر (پرون)، چرخش مفصل ران به سمت خارج (برای پیچ خوردگی استخوان ران) و محور ران پا (برای پیچ خوردگی تیبیا) را اندازه می گیرد. علاوه بر این، کل ستون فقرات و لگن کودک بررسی می شود. همچنین بیمار ممکن است دچار واروس مچ پا همراه با دردهای داخلی ران و ساق پا شود.

 

مطالعات آزمایشگاهی

هنگامی که یک سندرم زمینه ای توسط یافته های بدنی و تاریخچه پزشکی بیمار تشخیص داده می شود، آزمایش های ژنتیکی مناسب ضروری است. مطالعات مرتبط با هماتولوژی و ادرار باید در موارد مشکوک انجام شود. مطالعات تراکم استخوان را می توان در مواقع لزوم انجام داد.

 

تصویربرداری زانو پرانتزی و پا پرانتزی

اشعه ایکس

نمای تمام قد تحمل وزن در اندام تحتانی، استانداردی است که ناهنجاری ها را به خوبی نشان می دهد. اشعه ایکس نشان می دهد که آیا ناهنجاری در استخوان درشت نی (پروگزیمال) است یا استخوان ران. اندازه گیری زوایای شفت مفصل آناتومیک در هر سطح به تشخیص مشکل کمک می کند.

زاویه استخوان ران دیستال (LDFA) بین محور استخوان ران و خط مفصل استخوان ران تشکیل می شود که به طور معمول ۸۴ درجه است.

زاویه تیبیای میانی پروگزیمال (PMTA) بین محور استخوان درشت نی و خط مفصل استخوان درشت نی ایجاد شده و به طور معمول ۸۷ درجه است.

تغییر اندازه ها نشان می دهد که مسئله مربوط به استخوان درشت نی است یا استخوان ران. فشار رادیوگراف ها ممکن است krw رباط های جانبی را نشان دهد. صفحه ساژیتال و ناهنجاری های چرخشی ممکن است تجزیه و تحلیل را مختل کند، لذا این نکته نیز باید در نظر گرفته شود.
سی تی اسکن و MRI

مگر در مواردی که نوار فیزیال مشکوک باشد (که غیر معمول است)، نیازی به توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) نیست.

 

درمان پای پرانتزی

استفاده از بریس در این مورد ناکارآمد است. عمل جراحی استئوتومی مؤثر است اما این عمل دائمی است، بنابراین باید به میزان پتانسیل رشد باقیمانده زمان بندی شود که اغلب کار دشواری است.

رشد هدایت شده حداقل تهاجمی است و این مزیت را دارد که یک توقف موقت برای رشد و طبیعت برگشت پذیر وجود دارد. استاپل ها و پیچ های ترنس فیزیال جلدی زمانی رایج بوده اند، اما اکنون استفاده ازصفحه هشتی که توسط دو پیچ در بالا و پایین فیز ثابت می شود، ترجیح داده می شود. رشد هدایت شده در سنین در حال رشد کودک انجام می شود و ممکن است نیاز به تکرار آن وجود داشته باشد. پس از رسیدن به بلوغ اسکلتی، ممکن است اصلاح ناهنجاری توسط عمل جراحی استئوتومی اصلاح شود.

 

درمان غیر جراحی

در مورد پای پرانتزی فیزیولوژیک، اطمینان خاطر والدین لازم است. در موارد حساس، پیگیری مداوم ضروری است. در راشیتیسم های تغذیه ای یا متابولیکی، درمان پزشکی نقش اصلی را دارد. در صورت وجود راشیتیسم تغذیه ای، اصلاح ناهنجاری ها با مصرف مکمل ویتامین D و کلسیم حاصل می شود.

مدیریت رژیم غذایی برای بیماری اسپروی سلیاک، تجویز بیس فسفونات در موارد پوکی استخوان، و ژن درمانی برای اختلالات ذخیره سازی کلاژن نمونه هایی از سایر درمان های زانوی پرانتزی است.

 

درمان جراحی

رشد هدایت شده

ایده این درمان این است که رشد همی فیز جانبی را متوقف کنیم تا با ادامه رشد روی همی فیز داخلی، اندام صاف شود. درمورد این که درمان روی استخوان ران یا استخوان ساق پا انجام می شود، با توجه به شدت ناهنجاری و درگیری تصمیم گرفته می شود.

در موارد پیشرفته، درمان هم باید روی استخوان ران و هم درشت نی و فیبولا انجام شود. صفحه هشتی به دلیل شکل ظاهری آن که شبیه به شماره ۸ است به این نام معروف است. این صفحه فیز را ثابت کرده و اجازه نمی دهد رشد کند و توسط دو پیچ در هر طرف بدن نگه داشته می شود. پس از اصلاح، صفحه برداشته می شود تا رشد انجام شود. در صورت نیاز این عمل ممکن است دوباره تکرار شود.

ناهنجاری های فیزیولوژیکی و بسته شدن فیزیال منع مصرف جراحی رشد هدایت شده است. استفاده از استاپل ها و پیچ ها به دلیل عوارض زیادی که دارند، در یک سیر نزولی قرار گرفته اند. هدف از رشد هدایت شده بازگرداندن محور مکانیکی به حالت خنثی است. مدت زمان اصلاح بین ۶ تا ۲۴ ماه است.

 

استئوتومی

این مورد باید در نظر گرفته شود که یا بلوغ اسکلتی وجود داشته باشد یا پتانسیل رشد کافی برای استفاده از رشد هدایت شده باقی نمانده باشد. هدف از استئوتومی ترمیم مجدد اندام و فراهم کردن محور مکانیکی خنثی در ضمن اصلاح ناهنجاری و ترمیم طول اندام برابر است.

 

منبع: zanoodard.ir

 

 

 

 

زانو پرانتزی ، پا پرانتزی درمان زانوی پرانتزی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر نجفی

در سایت دکتر نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

فلکه دوم صادقیه – بلوار فردوس – نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل دکتر نجفی کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر نجفی

 

کلمات کلیدی:

زانو پرانتزی , پا پرانتزی , درمان زانوی پرانتزی , حرکات اصلاحی زانو پرانتزی , عوارض زانو پرانتزی , ناهنجاری های زانو پرانتزی , درمان زانو پرانتزی , علت پرانتزی شدن پاها در بزرگسالان , درمان زانوی پرانتزی در بزرگسالان , درجات پای پرانتزی , روش جدید درمان پای پرانتزی , عکس پای پرانتزی , عوارض پای پرانتزی , تفاوت پای پرانتزی و زانوی پرانتزی , بهترین سن برای درمان پای پرانتزی , تشخیص پای پرانتزی , درجات پای پرانتزی , علت پای پرانتزی , روش جدید درمان پای پرانتزی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question