روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد، دیسک کمر، سیاتیک، تنگی کانال نخاعی و آرتروز کمر

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد را در این مقاله بررسی می کنیم.

 

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد

خانه تکانی چگونه ناله کمرتان را درنیاورد:

کمردرد، بزرگ ترین آسیبی است که خانم ها هنگام خانه تکانی با آن مواجه می شوند، مشکلی که با جابه جایی و بلند کردن اجسام سنگین بدون رعایت اصول صحیح اتفاق می افتد.

دکتر شهرام رفیعی فر درباره برخی کمردردها پس از انجام کارهای خانه می گوید: «عامل این کمردرد معمولا بلند کردن اسباب و اثاثیه سنگین، حمل غلط اجسام سنگین و حرکت ناگهانی در ناحیه کمر است.

گرفتگی عضلات هم از دیگر علل شایع کمردرد محسوب می شود.

در بیشتر موارد، مجموعه ای از فشارهای مختلف در طول زمان بر روی کمر وارد می شود که در اثر وقوع یک رویداد خاص (مثل حرکت ناگهانی یا بلند کردن یک جسم سنگین در ایام خانه تکانی) باعث شروع یا تشدید درد کمر می گردد.

 

برای جلوگیری از بروز درد در ناحیه کمر به توصیه های زیر عمل کنید:

– در طول خانه تکانی تا جایی که برایتان مقدور است، از بلند کردن اسباب و اثاثیه سنگین منزل پرهیز کنید و به جای این کار، از شیوه های جایگزین مانند هل دادن یا کشیدن وسایل استفاده کنید.

– قبل از بلند کردن یک جسم سنگین، دقیقا مشخص کنید که می خواهید آن را کجا بگذارید و همیشه هنگام حمل جسم سنگین یادتان باشد که آن را نزدیک به بدن تان نگه دارید.

– فقط اسباب و اثاثیه ای را بلند کنید که وزن مناسبی دارند و اگر نیاز به کمک داشتید، تعارف را کنار بگذارید و حتما از یک یا چند نفر کمک بگیرید.

– از بلند کردن یک جسم سنگین و چرخیدن به طور همزمان خودداری کنید. اگر هنگام حمل یک جسم سنگین نیاز به چرخیدن داشتید، یادتان باشد که از ناحیه کمر نچرخید و روی پاهایتان بچرخید.

 

وقتی در حال تمیز کردن در و پنجره و یا رنگ کردن دیوار هستید، برای دسترسی به نقاط دورتر، به جای آن که دست خود را دراز کنید، از صندلی یا نردبان استفاده نمایید

– وقتی می خواهید جسم سنگینی را روی زمین بگذارید، به جای خم کردن کمر، زانوهایتان را خم کنید و جسم را روی زمین قرار دهید.
– موقع بلند کردن یک جسم سنگین از روی زمین یا موقع جابه جا کردن آن، پشت تان را صاف نگه دارید و قوز نکنید؛ زانوهای تان را خم کنید و برای تحمل وزن آن جسم، به عضلات پای تان تکیه کنید. این کار موجب می شود فشار ناشی از جسم سنگین، به جای کمر، به مفصل ران شما منتقل شود و گرفتگی عضلانی و درد ناگهانی عضلات مخصوصا کمردرد به سراغ تان نیاید.
– موقع بلند کردن اجسام سنگین، بهتر است اول پاهای تان را به اندازه عرض شانه ها باز کنید و سپس جسم مورد نظر را بلند کنید. این کار باعث حفظ تعادل بدن می شود.

– هرگز در حالی که جسمی را با یک ک دست تان بلند کرده اید، سعی نکنید با دست دیگرتان جسم سنگین دیگری را بلند کنید. اگر اصرار دارید که هر دو جسم را به طور همزمان حمل کنید، ابتدا باری را که در یک دست تان هست، زمین بگذارید و سپس هر دو جسم را با هم بلند کنید.
– وقتی در حال تمیز کردن در و پنجره و یا رنگ کردن دیوار هستید، برای دسترسی به نقاط دورتر، به جای آن که دست خود را دراز کنید، از صندلی یا نردبان استفاده نمایید.

– وقتی در حال گردگیری یا تمیز کردن وان حمام هستید، به جای خم شدن بیش از حد از ناحیه کمر، سعی کنید آرام بنشینید و کار مورد نظرتان را انجام دهید.
– اگر برای مدت زمان طولانی مشغول انجام کاری در منزل هستید، مرتبا و در فواصل منظم استراحت کنید و تا جایی که برایتان مقدور است، به طور متناوب، وضعیت قرارگیری بدنتان را تغییر دهید.
– در نهایت به خانم های خانه توصیه می کنم نه تنها پیشنهاد همسر و فرزندان تان را برای کمک بپذیرید، بلکه خودتان به آنها پیشنهاد دهید تا به شما کمک کنند. با این کار علاوه بر کاهش فشارهای مضاعف به جسم تان، باعث ایجاد روحیه مشارکت و دلسوزی بیشتری در افراد خانواده تان می شوید.»

 

حنفی، کارشناس بهداشت حرفه ای نیز می گوید:

«کتف درد، گردن درد، کمر درد، گرفتگی عضلات کمر،شکستگی ها و … از رایج ترین عوارض خانه تکانی نادرست و غیراصولی است. کمردرد، بزرگ ترین آسیبی است که خانم ها هنگام خانه تکانی با آن مواجه می شوند، مشکلی که با جابجایی و بلند کردن اجسام سنگین بدون رعایت اصول صحیح اتفاق می افتد.

 

با رعایت برخی نکات که مهم ترین آن نحوه صحیح جابجایی اجسام سنگین است، می توان از بروز این آسیب ها پیشگیری کرد. هنگام برداشتن اجسام از روی زمین یا جابه جا کردن آن ها باید پشت صاف، زانوها خم و برای تحمل وزن جسم به عضلات پا تکیه شود، چون این کار باعث می شود فشار ناشی از بار سنگین به جای کمر به مفصل ران منتقل گردد و از گرفتگی عضلات و دردهای ناگهانی به ویژه در ناحیه عضلات کمر جلوگیری شود.

اشیای سنگین را نباید با یک حرکت سریع و ناگهانی از روی زمین برداشت.

 

روشهای درست در انجام امور روزمره را بدانید بویژه در روزهای خانه تکانی

 

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد

 

2

 

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

 

منبع: www.dr-najafi.com

 

 

 

 

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر نجفی

در سایت دکتر نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

فلکه دوم صادقیه – بلوار فردوس – نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر نجفی

 

کلمات کلیدی:

روشهای درست خانه داری برای بیماران کمردرد , بهترین روش خوابیدن برای رفع کمردرد , کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارد , نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر , برای دیسک کمر چی خوبه , درمان کمردرد در پنج دقیقه , درمان دیسک کمر در منزل , ایا کیسه اب گرم برای کمر درد خوب است , ورزش برای دیسک کمر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question