سندروم خستگی مزمن در بیماران مبتلا به کرونا تا چند ماه بعد از بهبود در یک سوم مبتلایان از زبان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
سندروم خستگی مزمن در بیماران مبتلا به کرونا از عوارضی است که یک سوم مبتلایان به کرونا تا ۶ ماه دچار آن می شوند.
کامران آزما متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفتگو با ایرنا:
🔹عوارض کرونا محدود به دوره بیماری نیست و حدود یک سوم مبتلایان تا مدت ها و گاه تا ۶ ماه بعد از بهبودی ظاهری، دچار سندروم خستگی مزمن، اختلال خواب، تغییرات خلقی و کاهش اعتماد به نفس می شوند.
🔹خستگی ناتوان کننده اصطلاحی است که در توصیف این نوع خستگی به کار برده می شود و علاوه بر جسم بر سلامت ذهنی و حتی اعتماد به نفس فرد تاثیرگذار است.
🔹روش های مختلف روانشناسی و رفتاری کاهش استرس و دوری از شرایط استرس زا، تغییر سبک زندگی، حمایت خانوادگی، توجه به رژیم غذایی و بهبود کیفیت خواب و داروهای مسکن درد در کاهش این نوع خستگی موثر است.
🔹یک سوم افراد مبتلا به کووید ۱۹، علایم سردرد و سرگیجه، تغییرات خلقی و مشکلات شناختی ادامه داری دارند که نشان دهنده اثرات طولانی مدت این ویروس بر سیستم عصبی است.
🔹حدود نیمی از افراد با سکته مغزی از ناتوانی مزمن رنج می برند. بین ۳ تا ۵ درصد از افراد مبتلا به کرونا ممکن است دچار سکته مغزی شوند که نیمی از آنها زیر ۵۰ سال هستند.
منبع: ایرنا
مقالات مرتبط با مقاله سندروم خستگی مزمن در بیماران مبتلا به کرونا
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های موج دوم کرونا در ایران ، آخرین یافته های علمی در مورد کرونا , میزان ورزش و سطح فعایت های فیزیکی در بحران کرونا , مقابله با کرونا در باشگاه های ورزشی ، کرونا و رابطه ورزش و ماسک ، شیوه جدید توانبخشی برای معلولان و سالمندان در بحران کرونایی ، عوارضی از کرونا که تا چند ماه در بدن میماند ، درمان و کاهش عوارض کرونا با توانبخشی ، سوالات رایج در مورد ورزش و کرونا ، ورزش را به کرونا ترجیح دهید ، ورزشکاران هنگام ورزش ماسک نزنند و کشورها در مسیر غلط مبارزه با کرونا قرار دارند مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات استفاده نمایند.