آیا ستون فقرات سالمی داریم؟ | بیماری اسکولیوز،انحراف ستون فقرات، تشخیص اسکولیوز، درمان اسکولیوز
آیا ستون فقرات سالمی داریم؟ سوالی است که شاید برای افراد پیش بیاید. خیلی از افراد نمی دانند که ستون فقرات سالمی دارند یا خیر و روش های تشخیص و درمان بیماری مربوط به ستون فقرات ازجمله اسکولیوز را نمی دانند. در این مقاله که در مصاحبه دکتر شریف نجفی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با خبرگزاری ایسنا انجام داده است در رابطه با اینکه آیا ستون فقرات سالمی داریم یا خیر صحبت شده است.
دکتر نجفی طب فیزیکی و توانبخشی تشخیص زودهنگام اسکولیوز را مهم ترین قسمت درمان این عارضه دانست و گفت: فاصله زمانی بین تشخیص و تکمیل شدن رشد استخوان ها بازه زمانی طلایی است و احتمال درمان دراین بازه زمانی بیشتر است.
دکتر شریف نجفی در گفت وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در صورت سلامت ستون فقرات، وقتی از پهلو به ستون فقرات نگاه می کنیم،یک قوس مقعر در ناحیه کمر و یک قوس محدب در ناحیه پشت می بینیم ولی وقتی از پشت به ستون فقرات نگاه می کنیم باید به شکل خط راست باشد که اگر به سمت چپ و راست انحنا داشته باشد، فرد دچار اسکولیوز یا انحراف جانبی ستون فقرات است.
وی تشخیص زودهنگام در بیماری اسکولیوز را بهترین راه برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری معرفی کرد و افزود: از زمانی که اسکولیوز تشخیص داده شود تا وقتی که استخوان به رشد کامل نرسیده، زمانی است که جلوگیری از پیشرفت و شاید درمان سهولت بیشتری دارد، اما اگر قوس استخوانی ثابت شود، این بهبودی سخت تر انجام می شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش ادامه داد: اسکولیوز به دو گروه تقسیم می شود، گروهی با علت ثانویه که یک بیماری باعث به وجود آمدن آن شده و آن بیماری های ممکن است فلج مغزی، فلج اطفال، بیماری های عضلانی، تخریب دیسک و آرتروز مهره باشد.
دکتر نجفی بخش عمده مبتلایان این عارضه را بدون علت شناخته شده دانست و گفت: ۸۰ درصد این افراد بدون هیچ دلیل شناخته شده ای از این بیماری رنج می برند.
وی در رابطه با نشانه های این بیماری گفت: افرادی که متوجه انحراف جانبی ستون فقرات می شوند عموما به صورت اتفاقی به این موضوع پی می برند، چرا که این عارضه عموما درد ندارد و فقط در صورت پیشرفت بیماری می تواند باعث درد و بدشکلی ستون فقرات شده و گاهی علائم ریوی، قلبی یا اختلال در راه رفتن را به دنبال داشته باشد پس باید به معاینات دوره ای بویژه برای دانش آموزان توجه بیشتری داشته داشت.
مشاهده این مقاله در ایسنا
مقالات مرتبط با مقاله آیا ستون فقرات سالمی داریم؟
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های بیماری انحنای ستون فقرات چیست؟ و روش های تشخیص و درمان دیسک کمر و گردن مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات، استفاده نمایند.