بورسیت زانو ، درمان بورسیت پس آنسرین ، فیزیوتراپی بورسیت پنجه غازی

بورسیت زانو ، درمان بورسیت پس آنسرین ، فیزیوتراپی بورسیت پنجه غازی

بورسیت زانو ، درمان بورسیت پس آنسرین و فیزیوتراپی بورسیت پنجه غازی را در این مقاله بررسی می کنیم. به التهاب بورس هایی که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارند؛ بورسیت زانو می گویند. هدف ما از این مقاله معرفی بهترین روش های درمان بورسیت زانو است اما لازم دانستیم قبل از اینکه با روش های درمان بورسیت زانو آشنا شوید.

 

بورسیت زانو ، درمان بورسیت پس آنسرین ، فیزیوتراپی بورسیت پنجه غازی

ابتدا به معرفی بیماری بورسیت زانو، علت و علائم آن می پردازیم.

بورس ها یک تعداد کیسه های حاوی مایع در اطراف زانو و تاندون ها هستند که در داخل این کیسه ها مایع مفصلی در جریان است و باعث می شود تاندون ها راحت تر بر روی یکدیگر حرکت کنند. در حقیقت می توان گفت بورس ها اصطحکاک تاندون ها را کاهش می دهد و احتمال آسیب دیدگی تاندون ها را پایین می آورد.

هر مفصل زانو از ۱۱ عدد بورس تشکیل شده است؛ و زمانی که این بورس ها ملتهب می شود حرکت مفصل با اختلال همراه می شود. بورس هایی که معمولاً دچار التهاب می شوند عبارتند از: بورس زیر کشکک، بورس روی کشکک، بورس دور کشککی و بورس پس آنسرینوس.

 

علائم و نشانه های بورسیت زانو

وارد شدن ضربه مستقیم به زانو و استفاده بیش از حد از مفصل زانو از جمله مهم ترین عواملی هستند که سبب آسیب دیدن بورس های زانو در نهایت بورسیت می شوند. به همین جهت دیده شده افرادی که به مشاغل از قبیل باغبانی، تعمیر سقف، لوله بازکنی، نجاری و کار در معدن مشغولند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بورسیت زانو قرار می گیرند.

 

از دیگر دلایلی که احتمال ابتلا به بورسیت زانو را افزایش می دهد می توان به:

– زمین خوردن مداوم بر روی زمین

– ابتلای فرد به بیماری هایی همچون آرتروز زانو، نقرس و آرتریت روماتوئید

– تحت فشار قرار گرفتن مفصل زانو و آسیب دیدن تاندون های زانو

بورسیت زانو معمولا با چنین علائمی ظاهر می شود:

– زانودرد که با به حرکت در آمدن زانو تشدید می شود.

– تورم و التهاب و گرمی زانو

– تشدید علائم با گذشت زمان و انجام فعالیت

– خشکی و سفتی مفصل زانو

– کاهش دامنه حرکتی زانو

 

knee_bursitis2

 

التهاب بورس های کشکک زانو

درمان خانگی بورسیت زانو

بورسیت زانو به هر علتی که ایجاد شده باشد شما می توانید به کمک روش های خانگی از آن خلاص شوید؛ به هیچ عنوان نباید اجازه دهید درد زانو شما را از انجام کارهای روزمره بازدارد. از جمله روش هایی که شما می توانید در خانه برای تسکین علائم و درد خود استفاده کنید. شامل:

– به زانو استراحت بدهید. اگر گذاشتن مقدار زیادی از وزن بدن روی زانو باعث درد می شود از انجام این کار خودداری کنید. شاید بهتر باشد مدتی از عصا در هنگام راه رفتن استفاده کنید.

– در این دوران از انجان دادن فعالیت هایی که باعث بدتر شدن علائم و نشانه های شما می شوند؛ خودداری کنید و تا زمانی که بورسیت بهبود پیدا نکرده است از انجام فعالیت های که فشار زیادی را به زانو وارد می کند خودداری کنید.

-مصرف داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب از قببیل ناپروکسن و ایپرو فن می توانند به تسکین درد و کنترل التهاب کمک کند.

– برای کاهش درد و ورم روی زانو یخ بگذارید. این کار را به مدت ۲ تا ۳ روز یا تا زمانی که درد و ورم رفع شود هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار و هر بار مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه انجام دهید.

– زانو را فشرده کنید. با استفاده از بانداژ یا نوارهای کشی یا زانو بند تورم زانویتان را کنترل کنید.

– هنگام نشستن یا دراز کشیدن، زانویتان را روی یک بالش قرار دهید تا خون به راحتی در محل آسیب دیدگی جریان داشته باشد.

 

3

عکس سمت راست: محل قرارگیری بورس ها در زانو و عکس سمت چپ: تورم زانو ناشی از بورسیت

 

روش های غیرجراحی بورسیت زانو

برای انتخاب بهترین روش درمان بورسیت زانو، شما باید زیر نظر پزشک متخصص قرار بگیرد تا شدت آسیب دیدگی به طور کامل مشخص شود؛ زیرا تا زمانی که تشخیص به درستی انجام نشود نمی توان روش درستی برای درمان را پیدا کرد.

در صورتی که روش های خانگی باعث تسکین درد و کنترل تورم مفصل نشود در این صورت باید هر چه سریعتر به پزشک ارتوپد مراجعه نمود. از جمله کارها و تکنیک هایی که پزشک ارتوپد برای کاهش التهاب و درمان بورسیت زانو پیشنهاد می شود شامل:

دارو درمانی

داروهای ضد التهاب و غیراستروئیدی از جمله داروهایی هستند که برای درمان بورسیت زانو تجویز می شوند.

در صورتی که بورس عفونی شده باشد یا آن که علائم و نشانه های شما مدت زیادی باقی بماند پزشک آسپیراسیون پوست را پیشنهاد خواهد داد و سپس به تزریق استروئید و داروی بی حسی موضعی خواهد پرداخت. در صورتی که بورس عفونت کرده باشد شما به داروهای آنتی بیوتیک نیز نیاز خواهید داشت.

 

درمان بورسیت زانو با دارو

تزریق کورتیکو استروئید و ازون و پی آر پی

اگر بورسیت زانو تداوم یابد و به درمان های اولیه و داروهای خوراکی واکنشی نشان ندهد، پزشک از تزریق کورتیکواستروئید، اوزون و پی آر پی (PRP) در بورس آسیب دیده استفاده می کند تا التهاب آن را کاهش دهد. معمولاً التهاب پس از تزریق بلافاصله از بین می رود اما ممکن است درد و تورم ناشی از تزریق تا چند روز باقی بماند.

 

آسیپراسیون یا تخلیه مایع از بورس

از این روش درمانی به خصوص زمانی که علت التهاب بورسیت زانو عفونتهای باکتریایی باشند؛ استفاده می شود. مایعات تجمع یافته و اضافی که درون کیسه بورس زانو هستند و باعث التهاب شده اند، به کمک یک سوزن مخصوص از زانو خارج می شوند. با تخلیه مایع درون بورس زانو، التهاب زانوی بیمار کم شده و بورسیت زانو درمان می شود.

 

فیزیوتراپی بورسیت زانو

متخصص فیزیوتراپی به شما تمرینات ورزشی برای افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات را آموزش می دهد. به کارگیری این روش درمانی، درد کاهش داده و احتمال ابتلای دوباره زانو به بورسیت نیز پایین می آورد. فیزیوتراپی برای بورسیت زانو باید محافظه کارانه انجام شود تا موجب تشدید این عارضه نشود. از دیگر تکنیک های فیزیوتراپی که برای درمان بورسیت زانو استفاده می شود:

لیزردرمانی

مگنت تراپی

اولتراسوند تراپی

درمان های دستی

 

درمان بورسیت زانو با تمرینات و حرکات کششی مخصوص

ورزش برای درمان بورسیت زانو

اغلب بیماران با انجام حرکات کششی و تمرینات مخصوص بورسیت زانو، تسکین می یابند؛ از جمله تمرینات و حرکات کششی برای درمان بورسیت زانو می توان به:

تمرین اول

این تمرین حرکت کششی مخصوص عضلات همسترینگ است که در حالت تکیه به دیوار انجام می شود؛ برای انجام آن باید در حالی که باسن نزدیک به چارچوب در باشد؛ دراز بکشید و سپس یک پای سالم را روی زمین و به داخل چارچوب در دراز کنید.

پای آسیب دیده را بلند کرده و به دیوار کنار چارچوب در تکیه دهید. سعی کنید پا کاملا کشیده باشد. در این حالت احساس کشش در پشت ران خواهید داشت. این وضعیت را به مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید و ۳ بار تکرار نمایید.

 

تمرین دوم

تمرین دیگری که شما می توانید در صورت مشاهده درد زانو انجام دهید؛ حرکت کششی عضلات پشت ساق پا در حالت ایستاده است که روبروی دیوار انجام می شود.

برای انجام این تمرین روبروی دیوار بایستید؛ پای آسیب دیده خود را عقب ببرید در حالیکه پاشنه روی کف زمین قرار گرفته است. پای سالم که جلوترقرار گرفته است را از زانو خم کنید. پایی که عقب قرار گرفته را کمی به سمت داخل بچرخانید.

حالا به آرامی و به کمک دستان خود به سمت دیوار متمایل شوید تا زمانی که در پشت ساق پا احساس کشش کنید. این کشش را برای ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه داریدو سپس به موقعیت اولیه بازگردید.

 

تمرین سوم

تمرین دیگری که برای درمان بورسیت زانو بکار می رود؛ حرکت کششی برای تقویت عضله چهار سر ران است که این تمرین نیز در کنار دیوار انجام می شود. کمک گرفتن از دیوار برای انجام این تمرین برای حفظ تعادل انجام می شود. از سمت سالم زانو در کنار دیوار قرار بگیرید و دست ها را بر روی آن قرار دهید؛ حالا با دست دیگر مچ پای سمت آسیب دیده را گرفته و پاشنه را به سمت باسن بکشید. این کشش را به مدت ۱۵تا ۲۰ثانیه انجام دهید.

 

تمرین چهارم (بالا بردن پاها از پهلو)

روی پهلو سالم دراز بکشید، پای آسیب دیده را صاف در حدود ۲۰-۲۵ سانتی متر بالا بیاورید و از پای مقابل دور کنید، به آرامی پا را به حالت اول برگردانید، این حرکت را در دو ست ۱۵ تایی تکرار کنید.

 

تمرین پنجم (بالا آوردن مستقیم پا)

برای انجام این تمرین به پشت دراز بکشید. سپس زانوی سمت سالم را خم کنید و کف پا را روی زمین بگذارید و پای خود را در حدود ۲۰ سانتی متر از زمین بلند کنید. پا را در حالتی که زانو صاف و عضله ران منقبض است نگه دارید. پا را به آرامی به سطح زمین برگردانید. این تمرین را دو ست ۱۵ تایی انجام دهید.

 

جراحی بورسکتومی برای درمان بورسیت زانو

آیا برای درمان بورسیت زانو نیاز به جراحی است؟

خوشبختانه اغلب افرادی که به بورسیت زانو دچارند؛ به کمک روش های درمان فیزیوتراپی به بهبودی کامل دست می یابند و نیازی به جراحی نخواهند داشت اما در برخی مواقع به دلیل شدید بودن عارضه بورسیت انجام عمل جراحی برای درمان بورسیت زانو ضرورت می یابد. جراحی که برای درمان التهاب بورس ها یا بورسیت انجام می شود به جراحی بورسکتومی معروف است که بوسیله دستگاه آرتروسکوپ و با ایجاد برش های کوچکی در زانو انجام می شود.

درمان به موقع بیماری بورسیت زانو بسیار اهمیت دارد زیرا در صورت عدم درمان می تواند عوارض جبران ناپذیری برای بیمار ایجاد نماید که این عوارض شامل:

عفونت بورسیت اگر درمان نشود ممکن است انتشار پیدا کند و مفاصل نزدیک به خود را آلوده کند.

بیماری بورسیت می توانند مدت طولانی شخص را درگیر کند و بیمار را از انجام فعالیت روزمره بازدارد.

بیماری بورسیت مزمن در طولانی می تواند باعث ایجاد دردهای شدید و مختل کننده ای در حرکات بیمار شود.

 

منبع draminjavaheri.ir

 

 

 

 

بورسیت زانو ، درمان بورسیت پس آنسرین ، فیزیوتراپی بورسیت پنجه غازی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر نجفی

در سایت دکتر نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

فلکه دوم صادقیه – بلوار فردوس – نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل دکتر نجفی کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر نجفی

 

کلمات کلیدی:

بورسیت زانو , درمان بورسیت پس آنسرین , فیزیوتراپی بورسیت پنجه غازی , عکس بورسیت زانو , جراحی بورسیت زانو , ورزش برای درمان بورسیت زانو , درمان خانگی بورسیت زانو , بورسیت پشت زانو , بورسیت آنسرین , بورسیت آرنج

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question