تعویض مفصل زانو ،
تعویض کشکک زانو ، مراقبت بعد از تعویض مفصل زانو ، فیزیوتراپی بعد از عمل تعویض مفصل زانو را در این مقاله بررسی می کنیم. جراحی تعویض مفصل زانو قسمت هایی از مفاصل آسیب دیده یا فرسوده زانو را جایگزین می کند. این جراحی می تواند به کاهش درد و بهبود عملکرد زانو کمک کند. در طول جراحی، استخوان و غضروف آسیب دیده با قطعات ساخته شده از فلز و پلاستیک جایگزین می شود.
برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا جایگزینی زانو برای شما مناسب است یا خیر، جراح دامنه حرکت، ثبات و قدرت زانوی شما را بررسی می کند. اشعه ایکس به نشان دادن میزان آسیب کمک می کند. مفاصل مصنوعی و تکنیک های جراحی مناسب برای شما به سن، وزن، سطح فعالیت، اندازه و شکل زانو و سلامت کلی شما بستگی دارد.
شایع ترین دلیل جراحی تعویض مفصل زانو، کاهش درد ناشی از آرتریت است. افرادی که نیاز به جراحی تعویض مفصل زانو دارند معمولا در راه رفتن، بالا رفتن از پله ها و بلند شدن از روی صندلی مشکل دارند.
اگر فقط یک قسمت از زانو آسیب دیده باشد، جراحان اغلب می توانند فقط آن قسمت را تعویض کنند. اگر کل مفصل نیاز به تعویض داشته باشد، انتهای استخوان ران و ساق پا تغییر شکل داده و کل مفصل دوباره بازسازی می شود. این استخوان ها لوله های سختی هستند که دارای یک مرکز نرم هستند. انتهای قسمت های مصنوعی در قسمت مرکزی نرم تر استخوان ها وارد می شود.
خطرات جراحی مفصل زانو:
تعویض مفصل زانو مانند هر جراحی دیگری خطراتی را به همراه دارد که عبارتند از:
۱. لخته شدن خون: جراحان معمولاً داروهای رقیق کننده خون را برای جلوگیری از این خطر توصیه می کنند. شایع ترین محل لخته شدن خون در ساق پا است. اما آنها می توانند به ریه ها بروند و کشنده شوند.
۲.آسیب عصبی: اعصاب ناحیه ای که ایمپلنت در آن قرار می گیرد ممکن است آسیب ببیند. آسیب عصبی می تواند باعث بی حسی، ضعف و درد شود.
۳.عفونت: عفونت می تواند در محل برش یا در بافت عمیق تر رخ دهد. گاهی اوقات برای درمان عفونت نیاز به جراحی است.
ایمپلنت های مورد استفاده برای تعویض زانو بادوام هستند، اما ممکن است به مرور زمان شل شوند یا فرسوده شوند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است به جراحی دیگری برای تعویض قطعات شل یا فرسوده نیاز باشد.
نکات لازم در منزل بعد از عمل جراحی:
برای بهبودی خود آماده شوید. برای چندین هفته پس از عمل، ممکن است نیاز به استفاده از عصا یا واکر داشته باشید، بنابراین قبل از جراحی، آنها را تهیه دهید. مطمئن شوید که از بیمارستان به خانه میروید و در کارهای روزمره مانند آشپزی، حمام کردن و شستن لباسها کمک میکنید. برای اینکه خانه خود را ایمنتر و راحتتر کنید در طول بازیابی، موارد زیر را در نظر بگیرید: یک فضای نشیمن در یک طبقه ایجاد کنید زیرا بالا رفتن از پله ها می تواند دشوار باشد. میله های ایمنی یا نرده ای مطمئن را در دوش یا حمام خود نصب کنید. نرده های راه پله را ایمن کنید. یک صندلی ثابت با بالشتک و پشتی محکم و یک زیرپایی برای بلند کردن پای خود تهیه کنید. اگر توالت کم ارتفاع دارید، ارتفاع صندلی توالت را بلندتر کنید. یک نیمکت یا صندلی ثابت برای حمام خود تهیه کنید. قالیچه ها و طناب های شل را بردارید.
عمل چه مراحلی دارد:
هنگامی که برای جراحی خود مراجعه می کنید، از شما خواسته می شود لباس های خود را درآورید و لباس بیمارستان بپوشید. به شما یک بلوک نخاعی داده می شود که نیمه پایینی بدن شما را بی حس می کند، یا یک بیهوشی عمومی که شما را در حالت خواب قرار می دهد. جراح شما همچنین ممکن است یک داروی بی حس کننده را در اطراف اعصاب یا داخل و اطراف مفصل تزریق کند تا به جلوگیری از درد بعد از جراحی شما کمک کند. در طول روش جراحی تعویض مفصل زانو معمولاً ۱ تا ۲ ساعت طول می کشد. برای انجام این روش، جراح برشی روی زانو ایجاد می کند. استخوان و غضروف بیمار و آسیب دیده را از بین می برد و استخوان سالم را دست نخورده باقی می گذارد. قطعات جایگزین را در استخوان ران، ساق پا و کاسه زانو کاشت می کند.
بعد از عمل زانو در بیمارستان:
پس از جراحی، برای مدت کوتاهی در یک منطقه بهبودی استراحت خواهید کرد. مدت زمانی که بعد از جراحی در بیمارستان بمانید به نیازهای فردی شما بستگی دارد. بسیاری از مردم می توانند در همان روز به خانه بروند. خطر لخته شدن خون پس از جراحی تعویض مفصل زانو افزایش می یابد. برای جلوگیری از این عارضه، ممکن است لازم باشد که زودتر حرکت کنید. به زودی پس از جراحی به شما توصیه می شود که بنشینید و با عصا یا واکر راه بروید. هم در حین و هم بعد از جراحی، ممکن است از جوراب های کشسان یا آستین های هوای بادی روی ساق پا استفاده کنید. آستین های هوا پاهای شما را فشرده و رها می کنند. این به جلوگیری از تجمع خون در وریدهای پا کمک می کند و احتمال تشکیل لخته را کاهش می دهد. داروهای رقیق کننده خون مصرف کنید. جراح ممکن است پس از جراحی یک رقیق کننده خون تزریقی یا خوراکی تجویز کند. بسته به اینکه چقدر زود راه میروید، چقدر فعال هستید و خطر کلی لخته شدن خون، ممکن است چند هفته بعد از جراحی به داروهای رقیقکننده خون نیاز داشته باشید. همچنین احتمالاً از شما خواسته می شود تمرینات تنفسی مکرر انجام دهید و به تدریج سطح فعالیت خود را افزایش دهید. یک فیزیوتراپ می تواند به شما نشان دهد که چگونه زانوی جدید خود را ورزش دهید. پس از خروج از بیمارستان، احتمالاً فیزیوتراپی را در خانه یا در یک مرکز ادامه خواهید داد.
منبع: دکتر شریف نجفی
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است
مقالات مرتبط با مقاله تعویض مفصل زانو ، تعویض کشکک زانو ، مراقبت بعد از تعویض مفصل زانو ، فیزیوتراپی بعد از عمل تعویض مفصل زانو
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های سیاتیک چیست؟ ، نوار عصب چیست ، پاسخ به سوالات رایج درباره نوار عصب، نوار عصب دست، نوار عصب پا ، ورزشهای سندروم تونل کارپ، روش های درمان تنگی کانال مچ دست ، سندروم پای بی قرار ، بلوک عصب پس سری (عصب اکسی پیتال) برای درمان سردرد ، پارگی تاندون آشیل ، علائم پارگی تاندون آشیل درمان پارگی تاندون آشیل ، تقویت تاندون آشیل ، اقدامات درمانی بعد از تعویض مفصل زانو ، کفش مناسب برای آرتروز پا ، بورسیت زانو ، مچ درد ، علت درد مچ دست ، درمان مچ درد ، ورزشهای شلی مفاصل در کودکان ، نرمی مفاصل ، تعویض مفصل زانو ، مراقبتهای بعد از تعویض مفصل زانو، عوارض تعویض مفصل زانو ، پیشگیری از شکستگی استرسی استخوان ، شکستگی استرسی استخوان , شکستگی استرسی ساق پا ، علت صدا دادن کتف ، سندروم کتف صدا دهنده ، صدا دادن شانه ، درمان چرخش پا به خارج ، ورزشهای مچ دست ، پیشگیری از شانه درد ، التهاب و کشیدگی تاندون عضله بازویی ، قفل شدن زانو ، نوروپاتی چیست ، نقرس چیست ، علایم نقرس ، درمان نقرس ، بیماری دکرون ، تشخیص و درمان سندروم دکرون ، تزریق تاندونیت دکرون ، بهترین رژیم غذایی نقرس ، درمان نقرس ، علایم نقرس ، تشخیص نقرس ، ورزشهای تقویتی عضلات همسترینگ، کشیدگی و پارگی همسترینگ ، درمان سوزش کف پا ، ورزشهای هالوکس والگوس ، آسیب عصب دست نوزاد موقع تولد ، گزگز انگشت کوچک دست، آسیب عصب اولنار ، رسوب کلسیم در شانه ، دوپویترن کونتراکچر ، نوار عصب دست ، نوار عصب پا ، انگشت چنگالی ، روش های پیشگیری و درمان دیسک کمر و گردن ، آسیب عصب رادیال ، آسیب عصب پرونئال ، سیاتیک ، آسیب عصب اولنار دست ، توانبخشی چیست؟ ، افتادگی مچ دست ، آرتروز پا ، فیزیوتراپی عصب رادیال ، درمان سندروم پای بیقرار ، گزگز پا ، افتادگی شانه ، تنگی کانال دست در بارداری ، سندرم پرکاری سمپاتیکی ، تنگی کانال نخاعی چیست؟ ، روش تشخیص و درمان خواب رفتن دست و پا و اقدامات ضروری برای بیماران در هنگام انجام نوار عصب و عضله مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات، استفاده نمایند.