درد شانه ، کشیدگی و التهاب تاندون شانه ، پارگی رگ تاندونی شانه

درد شانه ، کشیدگی و التهاب تاندون شانه ، پارگی رگ تاندونی شانه

درد شانه ، کشیدگی و التهاب تاندون شانه ، پارگی رگ تاندونی شانه را در این مقاله بررسی می کنیم. امروزه کشیدگی تاندون شانه مسئله بسیار مهمی تلقی می شود. تاندون ها بافت های بسیار محکمی هستند که عضلات را به استخوان متصل می کنند.

 

درد شانه

این بافت های محکم با فعالیت های مکرر و همچنین استفادۀ بیش از حد، آسیب می بینند که این آسیب منجر به اختلال در عملکرد آن ‎ها می شود. احتمال کشیدگی تاندون با افزایش سن افراد، بیشتر بخواهد شد. این مشکل به خصوص در افرادی که فعالیت های تکراری با شانۀ خود انجام می دهند، بیشتر رخ می دهد.

 

از مهم ترین فاکتورهای درمانی تاندون آسیب دیده می توان به استراحت دادن آن اشاره کرد. تمرکز بر استراحت دادن به تاندون، باعث بهبودی تدریجی و کاهش التهاب در منطقۀ آسیب دیده می شود. بسیاری از آسیب ها و کشیدگی تاندون ها بدون درمان خاصی و تنها با استراحت از بین رفته و قدرت و کارایی سابق را بازمی یابند. این تاندون ها با استراحت نسبی (جلوگیری از فعالیت های تشدیدکننده)، یخ و استفاده از داروهای ضدالتهابی تسکین و بهبود پیدا می کند. همچنین استفاده از فیزیوتراپی با صلاحدید پزشک فوق تخصص شانه، می تواند بسیار کمک کننده باشد.

 

بیشتر ورزشکارانی که به ورزش های شنا، تنیس، پرتاب دیسک، گلف، وزنه برداری یا والیبال می پردازند، در معرض خطر کشیدگی یا پارگی کامل تاندون شانه قرار دارند. این افراد نسبت به سایرین بیشتر مستعد آسیب دیدگی تاندون خواهند بود. همچنین افرادی که دارای کارهای روزمره تکراری که مدام با حرکات تکراری شانه در ارتباط هستند، مانند نقاشان ساختمان که نیازمند بالا بردن مداوم دست و شانه هستند، نیز ممکن است دچار آسیب شوند.

 

در صورت پارگی تاندون، معمولا درمان و جراحی آرتروسکوپی برای جوانان و ورزشکاران توصیه می شود. افرادی با کشیدگی کمِ تاندون مواجه هستند، می توانند با انجام فیزیوتراپی و متوقف کردن فعالیت های پرفشار و دردناک، به بهبود سریع تر تاندون کمک کنند. اگر عملکرد و قدرت شانه پس از سه تا شش ماه و انجام درمان های فیزیوتراپی بازنگشت، ممکن است که انجام عمل جراحی درنظر گرفته شود. بیشتر افراد در این موقعیت به متخصص و جراح ارتوپد ارجاع داده می شوند.

 

علائم درد شانه و کشیدگی و التهاب تاندون شانه

اولین علامت هشداردهندۀ آسیب دیدگی تاندون درد و تورم است. احساس ضعف نیز از دیگر علائم کشیدگی تاندون است. با بی توجهی به کشیدگی تاندون و ضعیف شدن تدریجی تارهای آن، کشیدگی یا پارگی جزئی، می تواند منجر به قطع کامل تاندون شود. در این صورت تنها راه ترمیم، عمل جراحی آرتروسکوپی است.

از اصلی ترین علائم کشیده شدن تاندون شانه در افراد مختلف بروز درد است. افراد معمولا از درد شانه و بازو هنگام فعالیت های عادی روزانه شکایت دارند. این درد با فشار دادن، تکان های شدید و کشیدن یا بلند کردن اجسام افزایش می یابد. همچنین افراد هنگام خواب نمی توانند روی شانۀ آسیب دیده بخوابند و در برخی مواقع از شدت درد از خواب بیدار می شوند. فعالیت های روزانه مانند مسواک زدن، شانه کردن مو و لباس پوشیدن به کارهای طاقت فرسا برای این افراد تبدیل خواهد شد.

 

در سطح بالاتری از کشیدگی که تاندون تقریبا یا کاملا، دچار پارگی شده است، شانه معمولا دچار ضعف بوده و درد خیلی کم خواهد بود. در این حالت شدت پارگی لزوما با شدت درد فرد ارتباطی ندارد. به این صورت که شخص با کشیدگی یا پارگی جزئی تاندون ممکن است که درد بسیار زیادی داشته باشد ولی با پارگی کامل، هیچ گونه دردی را احساس نکند.

 

از دیگر علائم بیماری کشیدگی تاندون شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجود درد و تورم در قسمت های جلویی شانه و بازو
درد شدید هنگام بالا بردن شانه
شنیدن صدای کلیک هنگام بلند کردن بازو
منقبض و سفت شدن بازو و شانه
احساس درد هنگام خواب
از دست رفتن دامنۀ حرکتی و قدرت شانۀ آسیب دیده
احساس درد هنگام انجام برخی ورزش ها
از بین رفتن قدرت تحرک در شانه

 

علائم کشیدگی تاندون شانه معمولا به مرور و با گذشت زمان بدتر می شوند. مدت زمان درمان را میتواند در مقاله مدت زمان ترمیم تاندون شانه مطالعه کنید. علائم اولیه ممکن است که با استراحت دادن به شانه بهتر شده و تسکین یابند، اما بعدا این علائم ثابت می شوند.

 

تشخیص درد شانه و کشیدگی و التهاب تاندون شانه

تشخیص میزان شدت آسیب دیدگی و تعیین کشیدگی یا پارگی تاندون، با بررسی تاریخچۀ پزشکی، علائم و میزان درد فرد، همچنین معاینۀ جسمی انجام می گیرد. ارزیابی های بیشتر پس از انجام چندین هفته فیزیوتراپی انجام خواهد گرفت. پزشک متخصص از نشانه ها و علائم اولیه، همانند وجود درد، عدم توانایی در حرکت و ضعف و بی ثباتی، تشخیص جراحی یا استراحت خواهد داد. در صورت مشکوک بودن به پارگی کامل تاندون، از تصویربرداری ام آر آی برای تشخیص نهایی استفاده خواهد شد.

 

درمان درد شانه و کشیدگی و التهاب تاندون شانه

نحوۀ درمان آسیب های تاندون بسیار مهم است و به عواملی همچون سن، میزان فعالیت و شدت پارگی یا کشیدگی تاندون ربط دارد. به حالت کلی هدف اصلی درمان علاوه بر کاهش درد و تورم، حفظ و ترمیم دامنۀ طبیعی حرکت شانه است. حفظ توانایی عملکرد شانه بسیار مهم است. بسیاری از افراد به دلیل کاهش توانایی حرکت، کمتر از مفصل شانه استفاده می کنند که این عمل منجر به ایجاد شانۀ یخ زده خواهد شد. عدم تحرک کامل به هیچ عنوان توصیه نمی شود؛ چراکه موجب سفتی مفصل می شود.

 

از درمان های خانگی تحت نظر پزشک، با توجه به علائم، می توان به استفاده از یخ اشاره کرد. برای کاهش التهاب، روی قسمت های آسیب دیده، می توان یخ گذاشت. یخ را باید در قسمت بالایی ماهیچه و به صورت غیر مستقیم روی پوست به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار داد. این کار را هر ۴ تا ۶ ساعت می توان تمدید کرد. میزان جواب دهی به یخ و کاهش میزان درد در افراد متغیر است.

یکی از مؤثرترین اقدامات در جهت کنترل درد، انجام فیزیوتراپی است که بنا به صلاحدید پزشک باید انجام شود. تمرینات کششی به بازگرداندن قدرت حرکت و همچنین کاهش علائم درد، کمک شایانی می کند.

اگر استراحت و سپس استفاده از فیزیوتراپی، علائم کشیدگی تاندون و درد را از بین نبرد، ممکن است که پزشک تزریق استروئیدها را که نوعی از داروهای ضدالتهابی قوی هستند، برای بیمار پیشنهاد کند. این تزریق ها باید هر چند ماه یک بار مستقیما به شانه تزریق شود و در حین تزریق از بی حسی موضعی استقاده می شود. این تزریق ها تا جایی ادامه پیدا می کنند که شانه به درمان های کم تهاجمی پاسخ مثبت داده و رو به بهبودی رود.

بسیاری از افراد پس از انجام عمل جراحی و سپس گذراندن دوره های فیزیوتراپی، بهبودی کامل را تجربه می کنند. معمولا نیز جراحی به صورت آرتروسکوپی انجام می شود که غیرتهاجمی ترین شکل انجام عمل جراحی است. به طور معمول جهت ترمیم کشیدگی یا پارگی تاندون، از عمل جراحی باز استفاده نمی شود.

 

منبع: drseyedsalehi.com

 

 

 

 

درد شانه

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر نجفی

در سایت دکتر نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

فلکه دوم صادقیه – بلوار فردوس – نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل دکتر نجفی کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر نجفی

 

کلمات کلیدی:

درد شانه , کشیدگی و التهاب تاندون شانه , پارگی رگ تاندونی شانه , قرص برای درد شانه , پماد برای درد کتف و شانه , درمان درد شانه , درمان درد شانه راست , علت درد شانه , علل اصلی درد شانه چیست؟ , درد شانه چپ , درد شانه چپ و قلب , درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی , ورزش برای درمان پارگی تاندون شانه , درمان پارگی تاندون شانه دکتر خیر اندیش , علائم کشیدگی تاندون دست راست , درمان پارگی تاندون شانه با لیزر , علائم کشیدگی تاندون شانه , درمان پارگی تاندون شانه در طب سنتی , درمان کشیدگی تاندون دست چپ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question