انگشت ماشه ای (تریگر فینگر) | علت و علائم و تشخیص و درمان انگشت ماشه ای
انگشت ماشه ای (تریگر فینگر) چیست؟
انگشت ماشه ای (تریگر فینگر) یکی از شایعترین بیماری های انگشتان دست است که با درد و محدودیت حرکتی انگشتان دست بروز میکند. انگشت ماشه ای در همه افراد ممکن است دیده شود اما مبتلایان به بعضی بیماریها مثل دیابت، آرتریت روماتوئید و نیز کسانیکه کارها یا فعالیتهای دستی مکرر انجام می دهند، بیشتر گرفتار می شوند.
علت انگشت ماشه ای:
تاندونهای انگشتان دست مثل سایر تاندونها، پوششی( غلاف) از جنس سینوویوم دارند تا بتوانند براحتی حرکت کنند اگر به هر دلیلی این بافت سینوویوم ملتهب شود، حرکت تاندون در آن محل سخت شده و محدودیت حرکتی انگشتان دست و درد بروز میکند .
علائم انگشت ماشه ای:
شایعترین علامت، درد در قاعده انگشت است. با شدیدتر شدن بیماری، انگشت بعد از خم شدن قفل شده و سپس با افزایش نیرو ناگهانی رها میشود(حالت ماشه ای ). در موارد شدیدتر، انگشت در حالت خمیده باقی می ماند و بیمار با دست آنرا باز میکند که این کار ممکن است به پاره شدن تاندون منجر شود. بعضی بیماران حالت ماشه ای بدون درد را تجربه می کنند.
تشخیص انگشت ماشه ای:
تشخیص انگشت ماشه ای با شرح حال و معاینه بالینی توسط پزشک داده میشود و نیاز به گرافی یا سایر بررسی های دیگر نیست مگر با تشخیص پزشک و برای بررسی بیماریهای زمینه ای مثل دیابت یا بیماریهای روماتیسمی.
درمان انگشت ماشه ای:
در موارد خفیف، کاهش فعالیتهای دستی، درمانهای موضعی و بی حرکت کردن کوتاه مدت انگشت کافی ست. در موارد شدید، تزریق در قاعده انگشت لازم است و ندرتا ممکن است نیاز به جراحی باشد.