کتف بالدار چیست؟ درمان کتف بالدار و ورزشهای کتف بالدار

کتف بالدار چیست؟ درمان کتف بالدار و ورزشهای کتف بالدار را در این مقاله بررسی می کنیم. کتف قسمتی از شانه در قسمت فوقانی کمر است که به تیغه شانه معروف است یا گاهی اوقات “استخوان بال” نامیده می شود. کتف بالدار، مشکلی است که در آن بجای آن که تیغه شانه صاف باشد، از جای خود بیرون زده است.

 

کتف بالدار

از آنجا که کتف نقش مهمی در وضعیت قرارگیری بدن، تحرک بازوها و شانه های شما دارد، کتف بالدار باعث تغییر شکل و در نهایت منجر به درد در پشت کمر و شانه ها می شود. این مقاله به شما کمک می کند تا مشخص کنید که آیا کتف بالدار دارید یا خیر، و در این صورت، می توانید در مورد آن چه کارهایی را انجام دهید و یا چه تمریناتی را امتحان کنید.

هیچ فردی دوست دارد که شانه و کتف هایش فرم یا شکل بدی بگیرند. علاوه بر از دست دادن شکل طبیعی شانه ها در کتف بالدار، این مشکل می تواند منجر به بسیاری از علائم ناخواسته مانند ناراحتی یا درد در شانه ها یا کمر شود. همچنین می تواند دامنه حرکت شانه های شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به همین دلیل، مهم است که اگر تصادفاً به آن مبتلا هستید، به این وضعیت رسیدگی کنید. اگرچه باید در مورد درمان با یک فیزیوتراپ یا متخصص حرفه ای آموزش دیده مشورت کنید، اما می توانید با برخی از تمرینات در خانه که به اصلاح کتف بالدار کمک می کند، شروع کنید. متخصصین کلینیک امید نیز می توانند شما در این زمینه راهنمایی و مشاوره کنند.

 

عوامل بروز کتف بالدار

کتف بالدار می تواند به دلیل صدماتی که باعث آسیب عصبی می شوند، و همچنین عدم تعادل عضلانی یا فشاری که بر ساختار اسکلتی و وضعیت شما تأثیر می گذارد اتفاق بیفتد. علل کتف بالدار را بررسی کنیم:

آسیب عصبی

آسیب به عصب طولانی توراسیک (به عنوان مثال نگه داشتن کیسه روی یک شانه برای مدت طولانی)، عصب کتف پشتی یا عصب جانبی نخاعی باعث ایجاد کتف بالدار می شود.

 

حرکات تکراری

حرکات و کارهای تکراری مانند تمیز کردن پنجره ها، حفر در زمین یا اصلاح بوته ها می تواند منجر به آسیب عصب و درنهایت کتف بالدار شود، به خصوص اگر عضلات اطراف کتف شما ضعیف باشد. ورزشکاران با استفاده از بازوهای خود در حرکات برای پرتاب توپ، شنا یا راکت های چرخشی حساس هستند.

 

عضله سراتوس قدامی

عضله سراتوس قدامی اغلب مقصر اصلی کتف بالدار است.عضله سراتوس قدامی در سمت قفسه سینه از کنار دنده در زیر سینه شروع می شود و از پشت به زیر کتف دور می زند. در کتف بالدار، این عضله به طور خاص، غیرفعال یا بسیار ضعیف شده است:

اگر عضله ضعیف باشد، کتف از روی قفسه دنده شناور می شود و کنترل کمی روی کتف و شانه دارد و بیشتر از همه به صورت تیغه شانه برجسته ظاهر می شود.
اگر در عضله قدامی سراتوس، عضله ذوزنقه یا شبکه بازویی ضعف یا از دست دادن عملکرد وجود داشته باشد، خطر آسیب هایی که باعث کتف بالدار می شوند را افزایش می دهد.

افرادی که شیب لگن قدامی دارند نیز ممکن است مستعد ابتلا به کتف بالدار باشند زیرا عضله قدامی سراتوس می تواند در این نوع حالت خیلی شل شود.

 

عدم تعادل عضلانی در عضلات سراتوس قدامی و عضله قفسه سینه

عدم تعادل عضلات همچنین می تواند باعث کتف بالدار شود. وقتی عضلات قفسه سینه شما بیش از حد سفت باشد، شانه ها را به جلو می کشد و در نتیجه باعث کتف بالدار می شود.

همانطور که گفته شد، عضله سراتوس قدامی گروه عضلانی پشت شما است که تیغه های شانه را در پشت نگه داشته است. وقتی این عضله در اثر حالت خمیده یا نشستن بیش از حد روی صندلی کم استفاده می شود، به جای اینکه منقبض شود تا بتواند تیغه های شانه را از پشت شانه پایین بیاورد، بی تحرک و غیرفعال می شود. یکی از علل دیگر این است که، عضلات قفسه ی سینه به طور مداوم منقبض می شوند. آنها عضلات مخالف سراتوس قدامی هستند – به این معنی که وقتی منقبض می شوند، عضلات سراتوس قدامی آزاد می شود. به نوبه خود، این تیغه های شانه شما را به سمت بالا آزاد می کند و منجر به کتف بالدار می شود.

 

سایر علل

در حالی که کتف بالدار اغلب به دلیل آسیب دیدگی ایجاد می شود، اما گاهی اوقات نتیجه آن موارد دیگری است.

همچنین می تواند به دلیل بیماری های ویروسی، واکنش های آلرژیک به دارو، مصرف بیش از حد دارو، دیستروفی عضلانی و قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم ایجاد شود.

 

تشخیص کتف بالدار

وقتی فردی دارای کتف بالدار باشد، به نظر می رسد تیغه شانه او بیش از حد لازم بیرون زده است. در برخی موارد، حتی ممکن است تیغه شانه از زیر پیراهن فرد نیز مشخص شود.

به طور معمول می توانید بگویید که به دلیل بیرون زدگی فیزیکی کتف از پشت در حالی که در حالت استراحت طبیعی قرار دارید، کتف بالدار دارید یا خیر.

علائم دیگر شامل درد در تیغه شانه و اطراف آن، ضعف، کاهش دامنه حرکت و مشکل در بالا بردن بازو از بالای شانه شما است. علائم از فردی به فرد دیگر بسته به علت و عضلات تحت تأثیر متفاوت است.

با این حال، علائمی وجود دارد که می توانید در تشخیص این عارضه از آن ها کمک بگیرید.

اولین چیزی که باید بررسی کنید این است که آیا شانه هایتان به جلو گرد شده است یا خیر. حتی اگر وضعیت خوبی در پشت خود داشته باشید، شانه های شما می توانند به جلو قوز کنند و منجر به کتف بالدار شوند.

می توانید در حالی که در حالت طبیعی خود ایستاده اید از پشت خود عکس گرفته و ببینید آیا تیغه شانه شما بیرون زده است یا خیر. در حالت ایده آل، باید صاف باشد.

همچنین می توانید در حالی که در حال فشار دادن به دیوار هستید از پشت خود فیلم بگیرید. اگر می توانید تیغه های شانه خود را بیرون زده ببینید، دارای کتف بالدار هستید.

اگر صاف به پشت دراز بکشید و دمبل ها را به سمت سقف بالا بالای سر خود بالا ببرید، در صورت بالدار بودن کتف، تیغه های شانه خود را با درد به زمین فرو می کنید.

 

چرا اصلاح کتف بالدار مهم است

درمان کتف بالدار برای جلوگیری از درد مزمن و وضعیت بد بدن مهم است. وقتی شانه های شما به دلیل کتف بالدار به سمت جلو می چرخد، طبیعی است که قسمت فوقانی کمر شما از این الگو پیروی کند و حالت خمیده به شما بدهد. این کار باعث قوس غیرعادی گردن و کمرتان می شود.

افراد مبتلا به کتف بالدار غالباً دارای سندرم کراس فوقانی هستند که در این حالت گرفتگی در ناحیه گردن، ذوزنقه فوقانی و کتف لواتور باعث خم شدن به جلو می شود. کتف بالدار علاوه بر وضعیت بد بدن و دردی که از آن ناشی می شود، دامنه حرکت شما در بازوها و شانه ها را نیز کاهش می دهد.

اگر ورزشکار هستید، این عارضه عملکرد شما را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، حتی می تواند باعث درد هنگام انجام کارهای روزمره شود.

 

روش های درمان کتف بال دار

کتف بالدار قابل اصلاح است، اگرچه درمانی که انجام می شود به عصب و عضله ایجاد کننده آن بستگی دارد. در بیشتر موارد، کتف بالدار می تواند از طریق فیزیوتراپی، ماساژ، کشش و ورزش های قدرتی رفع شود. در موارد جدی تر، ممکن است جراحی لازم باشد.

 

دارو

داروهای شل کننده عضلات، مسکن ها، داروهای ضد التهاب می توانند در درمان کتف بالدار دردناک که در آن بافت عضلانی به شدت ملتهب و گره خورده است، کمک کنند.

 

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی می تواند تنگی عضلات قفسه سینه و اطراف تیغه های شانه شما را آزاد کند که از فعال شدن سراتوس قدامی جلوگیری کرده و تیغه های شانه را در جای خود نگه می دارد.

 

فیزیوتراپی و تمرینات خانگی

فیزیوتراپی و تمرینات قدرتی عضلات شما را تقویت و تنش را در عضلات شما آزاد می کند، و در اصلاح کتف بالدار موثر است.

همیشه بهتر است یک متخصص فیزیوتراپی شما را راهنمایی کند، اما می توانید در خانه تمرینات و کشش هایی انجام دهید تا کتف بالدار را اصلاح کنید. این همان چیزی است که بخش بعدی روی آن تمرکز خواهد کرد.

 

تمرینات اصلاحی برای رفع بال کتف

با تمریناتی که می توانید در خانه انجام دهید بسیاری از موارد کتف بالدار برطرف می شود. با تمرین منظم، می توانید انتظار داشته باشید که به مرور زمان آن را اصلاح کنید.

عدم تعادل اصلی عضله که باید اصلاح شود، پرکتورالیس مینور بیش از حد فعال و سرتاس قدامی ضعیف است. اگر دچار این عدم تعادل عضلانی هستید اما آسیب جدی ندیده اید، این روش اصلاحی باید برای شما مناسب باشد. یک متخصص فیزیوتراپی می تواند در این مورد به شما کمک کند.

در زیر برخی از تمرینات آورده شده است که می تواند در رفع کتف بالدار کمک کند. توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فرم و افزایش دانش کلی خود در مورد اصلاح کتف بالدار، حتما با فیزیوتراپیست خود صحبت کنید

 

حرکت کششی با باند

حرکت کششی با باند

برای انجام این تمرین:

یک باند را به دور خود حلقه کنید تا به پشت شما بپیچد
با استفاده از هر دو بازو، تیغه های شانه خود را به آرامی جمع کرده و کشش دهید، و باند را از خود دور کنید.
این کار را به جلو و عقب ادامه دهید.

 

تمرین روی دیوار

تمرین روی دیوار

برای انجام این تمرین:

در وضعیتی بایستید که بازوها را به سمت دیوار قرار دهید، و تیغه های شانه خود را به سمت بیرون فشار دهید (تیغه های شانه طولانی شده اند)
بازوها را به سمت بالا بلغزانید و پشت خود را به عقب فشار دهید
هنگامی که در قسمت بالایی قرار گرفتید، به حالت عقب کشیده شده و موقعیت شانه ها و پشت خود را نگه دارید
مهم است که در این تمرین اجازه ندهید کمرتان خم شود

 

بالا آوردن دمبل

بالا آوردن دمبل

برای انجام این تمرین به یک دمبل یا وزن کم نیاز دارید.

برای انجام این تمرین:

به پشت دراز بکشید
با داشتن وزنه کمی در یک دست، آن را جلوی خود بلند کنید
سپس فقط با استفاده از مفصل شانه آن را به سمت سقف فشار دهید
به آرامی بالا و پایین بیایید

 

حرکت دمبل

حرکت دمبل

این یکی دیگر از حرکات دمبل برای اصلاح کتف بالدار است. برای انجام این ورزش:

به پشت دراز بکشید و یک دمبل را با دو دست بگیرید.
دمبل را بالای سینه خود بالا ببرید
دمبل را به آرامی پایین بیاورید تا در بالای سر شما قرار بگیرد
بسیار مراقب باشید که صورت خود را آسیب نزنید!

 

حرکت برای قفسه سینه

حرکت برای قفسه سینه

تقویت عضلات قفسه سینه در اصلاح کتف بالدار مهم است.

برای انجام این ورزش می توانید ازتوپ استفاده کنید:

روی زمین دراز بکشید و یا روبه روی دیوار بایستید
توپ ماساژ را مستقیم در زیر عضلات قفسه سینه خود قرار دهید و از وزن بدن خود برای فشار آوردن آن استفاده کنید.
برای کشش در عضلات دوطرف مینور قفسه سینه، می توانید کنار یک درب بایستید و کف دست و بازوها را در دو طرف قاب درب قرار دهید.
سپس، می توانید یک پا را به جلو خم و سینه خود را به جلو فشار دهید تا جایی که احساس کشیدگی در ناحیه مینور قفسه سینه کنید.

 

جراحی کتف بالدار

اگر این روش های درمانی موثر نباشد، یک متخصص ممکن است جراحی را توصیه کند. این مورد بیشتر در موارد آسیب دیدگی عصبی دیده می شود. به عنوان مثال، کتف بالدار به علت آسیب عصب جانبی نخاع به طور معمول جراحی را ضروری می کند.

درمان جراحی ممکن است شامل انتقال عصب و عضله باشد، که در آن جراح بافت عصبی یا عضلانی را برداشته و آن را به قسمت دیگری از بدن شما منتقل می کند.
جراحی دیگری که این مشکل را درمان می کند، تثبیت استاتیک است، جایی که یک اسلینگ بین کتف شما قرار داده می شود و آن را به دو دنده یا مهره هایتان متصل می کند به طوری که به پشت صاف است.
یک جراحی پر خطرتر به نام همجوشی کتف شامل اتصال کتف به دنده ها است، اما در واقع می تواند به جای بهبود آن، تحرک شما را کاهش دهد و فقط در صورت مناسب نبودن گزینه های دیگر توصیه می شود.

اصلاح کتف بالدار چقدر زمان می برد

اگر به هر درجه از کتف بالدار دچار هستید، حتماً وضعیت صحیح و تعادل عضلانی را در اولویت قرار دهید تا از بدشکلی تیغه شانه جلوگیری شود یا بهبود یابد.

بهبودی بسته به علت، اعصاب و عضلات درگیر در آسیب دیدگی یا عدم انطباق و روش درمانی مورد استفاده می تواند از چند هفته تا چند سال طول بکشد.
با این حال، همیشه ایده آل است که با یک متخصص که می تواند بالدار بودن استخوان کتف را تشخیص دهد و شما را در مسیر بهترین درمان برای شما قرار دهد، مشورت کنید. این می تواند به بهبودی شما کمک کند و اطمینان حاصل کند که در معرض بدتر شدن آسیب خود نیستید.

بعد از اینکه کتف بالدار را اصلاح کردید، از همان تمرینات خانگی که به شما کمک می کند تا آن را برطرف کنید، استفاده کنید تا از تکرار آن در آینده جلوگیری شود.

کشش، تقویت و ماساژ منظم عضلات شانه ها، کمر، بازوها و گردن به شما کمک می کند تا وضعیت صحیح بدن خود را حفظ کرده و از آسیب هایی که می توانند باعث کتف بالدار شوند جلوگیری می کند.

 

منبع: tehranpain.ir

 

 

 

 

کتف بالدار

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر نجفی

در سایت دکتر نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

فلکه دوم صادقیه – بلوار فردوس – نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل دکتر نجفی کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر نجفی

 

کلمات کلیدی:

کتف بالدار , کتف های بالدار , تمرینات کتف بالدار , انواع کتف بالدار , عوارض کتف بالدار , فیلم حرکات اصلاحی کتف بالدار , تست کتف بالدار , کتف بالدار درمان , عکس کتف بالدار

کتف بالدار چیست؟ درمان کتف بالدار و ورزشهای کتف بالدار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به اینستاگرام دکتر نجفی | تلفن: 44016142 - 44058763 09901160354
+