کورتون، موارد مصرف و عوارض کورتون و اطلاعاتی که قبل از مصرف کورتون باید به پزشک داد

کورتون دارویی است که به شکل قرص و آمپول مصرف می شود، اما معمولا مصرف کنندگان اطلاعات زیادی در مورد این دارو ندارند. در این مقاله هر آنچه لازم است در مورد کورتون بدانید بیان شده است. در این مقاله، موارد مصرف و عوارض کورتون را بررسی کرده ایم.

 

کورتون

کورتون cortisone چیست و چه عوارضی دارد؟

موارد مصرف کورتون

داروی کورتون cortisone برای بسیاری از مشکلات و بیماری ها مانند علائم حساسیت، آسم، مشکل در غدد آدرنال، مشکلات خونی، بثورات پوستی و یا مشکلات التهابی استفاده می شود. این لیست تمام بیماری هایی که با کورتون درمان می شوند، نیست. در این مورد با پزشک مشورت کنید.

 

قبل از مصرف کورتون این اطلاعات را به پزشک بدهید

اگر به کورتون استات cortisone acetate یا هر نوع کورتون دیگری حساسیت دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید.

اگر به این دارو یا هر داروی دیگری یا به هر نوع غذایی حساسیت دارید، به پزشک اطلاع دهید. به علاوه در مورد حساسیت ها و علائمی که مشاهده کرده اید، به پزشک اطلاع دهید، علائمی مانند بثورات پوستی، کهیر، خارش، تنگی نفس، خس خس کردن، سرفه، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو یا هر نشانه دیگر.

هر دارویی که مصرف می کنید، از جمله داروهای با نسخه و بدون نسخه، محصولات طبیعی و گیاهی و ویتامین ها، به پزشک خود اطلاع دهید. لازم است اطمینان حاصل کنید مصرف کورتون با داروهایی که در حال مصرف آنها هستید بی خطر است و مشکلی برایتان به وجود نمی آورد. بدون مشورت با پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید یا میزان مصرف آن را تغییر ندهید.

 

موارد مصرف و عوارض کورتون

 

نکاتی مهم در زمان مصرف کورتون

در زمان مصرف کورتون به هر پزشکی که مراجعه می کنید اطلاع بدهید که داروی کورتون را مصرف می کنید، از جمله پزشک های مختلف، پرستارها، پزشک داروخانه و دندانپزشک.

همانطور که پزشک توصیه کرده خون خود را چک کنید و نتیجه را به وی اطلاع دهید. این دارو بر روی نتایج برخی آزمایشات تاثیر می گذارد، بنابراین قبل از انجام هر آزمایش به پزشک آزمایشگاه اطلاع دهید که در حال مصرف داروی کورتون هستید.

در زمان مصرف داروی کورتون بیشتر در معرض ابتلا به عفونت هستید. دست های خود را به طور منظم بشویید و از افراد مبتلا به عفونت هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا دور باشید.

آبله مرغان و سرخک ممکن است برای افرادی که در حال مصرف دارهای استروئیدی مانند کورتون هستند، بسیار خطرناک و حتی کشنده باشد. اگر قبلا دچار این بیماری ها نشده اید، در زمان مصرف داروی کورتون حتما از مبتلایان به سرخک و آبله مرغان دوری کنید و اگر در این دوران در معرض بیماری های سرخک و آبله مرغان قرار گرفتید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

این دارو بر روی میزان طبیعی استروئید در بدن تاثیر می گذارد. اگر دچار تب یا عفونت شده اید، جراحی انجام داده اید یا احساس درد می کنید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است به استروئید بیشتری احتیاج داشته باشید. استروئید بیشتر به بدن کمک می کند با این فشارها مقابله کند. کارت هشدار را همراه خود داشته باشید تا در مواقع ضروری دیگران هم از نیاز شما به استروئید مطلع شوند.

 

استفاده طولانی مدت از کورتون خطر ابتلا به آب مروارید یا آب سیاه را افزایش می دهد. بنابراین اگر مدت زیادی است که از داروی کورتون استفاده می کنید، از پزشک بخواهید که فشار چشم شما را چک کند.

این دارو ممکن است باعث ضعیف شدن استخوان ها (پوکی استخوان) شود. برای بررسی قدرت استخوان های خود بهتر است به پزشک مراجعه کنید و آزمایش توده استخوانی بدهید.

قبل از تزریق هر واکسن با پزشک مشورت کنید. مصرف کورتون خطر ابتلا به هر نوع عفونت را افزایش می دهد و همچنین اثر بخشی واکسن را کم می کند.

در صورت مشاهده علائم قند خون بالا، مانند گیجی، احساس خواب آلودگی، تشنگی زیاد، دفع مکرر ادرار، گر گرفتگی، تنفس سریع یا بوی میوه مانند دهان به پزشک مراجعه کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید، در زمان مصرف داروی کورتون لازم است زود به زود قند خون خود را چک کنید.

در زمان مصرف کورتون از نوشیدن الکل اجتناب کنید و قبل از نوشیدن الکل حتما با پزشک مشورت کنید. لازم است مصرف نمک خود را کاهش دهید و پتاسیم بیشتری مصرف کنید.

اگر در حال مصرف وارفارین warfarin هستید، با پزشک مشورت کنید. اگر وارفارین را همراه با کورتون مصرف می کنید، لازم است عملکرد خون با دقت بیشتری بررسی و آزمایش شود.

 

اگر بیشتر از ۶۵ سال سن دارید، کورتون را با احتیاط بیشتری مصرف کنید. در این شرایط عوارض جانبی دارو بیشتر خواهد شد.

داروی کورتون بر روی رشد کودکان و نوجوانان تاثیر می گذارد. بنابراین لازم است میزان رشد این گروه به طور منظم بررسی شود.

 

مصرف کورتون در بارداری

اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، قبل از شروع مصرف کورتون حتما با پزشک مشورت کنید. لازم است در مورد خطرات و مزیت های مصرف کورتون در بارداری با پزشک مشورت کنید. اگر در دوران بارداری کورتون مصرف می کرده اید، لازم است به پزشک نوزاد خود اطلاع دهید.

 

مصرف کورتون در شیردهی

اگر در حال شیردهی به نوزاد هستید، در مورد خطرات مصرف کورتون برای نوزاد با پزشک مشورت کنید.

 

کورتون را چطور مصرف کنیم؟

کورتون را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام اطلاعات دارویی را مطالعه کرده و دستورالعمل های آن را به دقت دنبال کنید. نکات مهم در مورد مصرف این دارو عبارتند از:

• اگر کورتون را یک بار در روز مصرف کنید، زمان مصرف را صبح قرار دهید.

• دارو را همراه با غذا مصرف کنید.

• برای دریافت بیشترین مزایا از دارو آن را منظم مصرف کنید و وعده ها را فراموش نکنید.

• مصرف کورتون را طبق دستور پزشک ادامه دهید، حتی اگر حس می کنید خوب هستید.

• اگر چند هفته است در حال مصرف کورتون هستید، قبل از توقف مصرف حتما با پزشک مشورت کنید. لازم است دارو را به تدریج متوقف کنید.

 

در صورت فراموش کردن یک وعده دارویی چه باید کرد؟

به محض اینکه به خاطر آورید وعده دارویی را فراموش کرده اید، آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به وعده دارویی بعدی است بهتر است وعده فراموش شده را نادیده گرفته و مصرف دارو را مانند قبل ادامه دهید. هیچوقت دو وعده دارویی یا بیشتر از میزان توصیه شده را در یک وعده مصرف نکنید.

 

عوارض جانبی کورتون

برخی افراد در زمان مصرف داروی کورتون دچار عوارض جدی و خطرناک می شوند که البته این عوارض به ندرت بروز می کنند. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر که می توانند ناشی از یک عارضه جانبی خطرناک باشند، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

– علائم یک واکنش حساسیتی مانند جوش های پوستی، کهیر، خارش، قرمزی، التهاب، تاول، پوسته پوسته شدن همراه با تب یا بدون تب، خس خس کردن، سفتی قفسه سینه یا گلو، شکل تنفسی یا مشکل در بلع و تکلم، گرفتگی غیر طبیعی صدا یا التهاب دهان، صورت، لب ها، زبان یا گلو

– علائم عفونت مانند تب، لرز، گلو درد خیلی بد، درد گوش یا سینوس ها، سرفه، خلط زیاد یا تغییر رنگ خلط، درد در هنگام دفع ادرار، زخم های دهانی یا زخم هایی که به راحتی بهبود پیدا نمی کنند

– نشانه های پایین بودن سطح پتاسیم از جمله درد یا ضعف عضلانی، گرفتگی عضلات یا ضربان قلب غیر طبیعی.

– نشانه های مشکل در پانکراس، مانند دل درد شدید، کمر درد شدید، دل پیچه و استفرغ

– علائم یک غده آدرنال ضعیف، مانند دل پیچه شدید یا استفراغ، خواب آلودگی خیلی بد، ضعف، احساس خستگی، تغییرات خلقی، گرسنه نشدن یا کاهش وزن

– علائم بیماری کوشینگ* Cushing’s disease، از جمبه افزایش وزن در قسمت فوقانی بدن مانند شکم، گرد شدن صورت، سردرد شدید و بهبود آهسته.

– نشانه های فشار خون بالا، مانند سردرد خیلی بد، خواب آلودگی، ضعف یا تغییر در بینایی

– احساس خستگی زیاد، ضعف یا لرز، ضربان قلب سریع، گیجی، تعریق زیاد و یا سرگیجه در صورتی که یک وعده مصرف دارو را فراموش کرده باشید یا به تازگی مصرف آن را متوقف کرده باشید.

– تنگی نفس، افزایش وزن زیاد یا الهاب در دست ها یا پاها

– تغییرات پوستی (جوش، رشد مو، جای خراش و بهبود آهسته)

– درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه

– التهاب، گرما، بی حسی، تغییر رنگ یا درد در دست ها یا پاها

– تغییر در دوره های قاعدگی

– درد استخوان یا مفاصل

– تغییر در بینایی

– تغییرات خلقی

– تغییر در نحوه عملکرد

– افسردگی

– تشنج

– کبودی یا خونریزی بی دلیل

– دل درد شدید

– مدفوع سیاه یا خونی

– بالا آوردن خون یا ماده ای شبیه به قهوه

 

*بیماری کوشینگ Cushing’s disease : بر اثر افزایش هورمون کورتیزول بروز می کند.

 

برخی دیگر از عوارض کورتون

همه داروها باعث بروز عوارض جانبی می شوند، با این حال برخی افراد بعد از مصرف داروها هیچ عارضه ای مشاهده نمی کنند و یا اینکه عوارض خیلی خفیفی را مشاهده می کنند. در صورتی که هر یک از این عوارض شما را آزار می دهند به پزشک مراجعه کنید:

دل پیچه یا استفراغ
مشکل در خوابیدن
بیقراری
تعریق زیاد

 

عوارض بیان شده تمام عوارض داروی کورتون نیستند، اگر در مورد عوارض جانبی این دارو سوالی دارید، به پزشک مراجعه کنید.

 

منبع: گروه سلامت سیمرغ

 

 

 

 

کورتون

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ، دکتر شریف نجفی

در سایت دکتر شریف نجفی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و دانشیار دانشگاه ، عضو انجمن جهانی طب فیزیکی و توانبخشی، مقالات مفید در رابطه با طب فیزیکی را مشاهده نمایید. همچنین درصورت نیاز به ویزیت با دکتر شریف نجفی می توانید از طریق بخش تماس با ما وب سایت دکتر شریف نجفی، ارتباط برقرار نمایید و آدرس کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی را مشاهده نمایید.

 

 

 

آدرس مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی

فلکه دوم صادقیه- بلوار فردوس- نرسیده به خیابان سلیمی جهرمی پلاک ۱۲۱ – واحد ۲

تلفن مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی

۴۴۰۱۶۱۴۲-۴۴۰۵۸۷۶۳

موبایل دکتر شریف نجفی کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

۰۹۹۰۱۱۶۰۳۵۴

وب سایت دکتر شریف نجفی

www.dr-najafi.com

مطب کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر شریف نجفی در شبکه های اجتماعی

کانال تلگرام دکتر شریف نجفی

صفحه اینستاگرام دکتر شریف نجفی

 

کلمات کلیدی:

کورتون , کورتون چیست ویکی پدیا , داروهای دارای کورتون , انواع آمپول های کورتون , آمپول کورتون برای چی خوبه , فواید کورتون , لیست داروهای دارای کورتون , قرص کورتون برای چاقی , سندرم قطع کورتون

کورتون | موارد مصرف و عوارض کورتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به اینستاگرام دکتر نجفی | تلفن: 44016142 - 44058763 09901160354
+