ورزش های روماتیسم ستون فقرات (اسپوندیلیت آنکیلوزان) AS
ورزش های روماتیسم ستون فقرات (اسپوندیلیت آنکیلوزان) AS را در این مقاله آموزش می دهیم. اسپوندیلیت انکیلوزان نوعی روماتیسم ستون فقرات است. این بیماری معمولا افراد با سن کمتر از ۴۰ سال را مبتلا می کند. تظاهر آن به صورت کمر درد صبح گاهی و به همراه خشکی بدن در صبح گاه است که با فعالیت بهتر می شود. کمر درد معمولا شب ها بیمار را از خواب بیدار می کند. از آنجاییکه بیمار با فعالیت بهتر می شود یکی از توصیه های مهم حرکات ورزشی منظم است. تصاویر زیر نمونه ای از این ورزش ها است.
ورزش های روماتیسم ستون فقرات (اسپوندیلیت آنکیلوزان) AS
حرکت ورزشی شماره یک:
روی شکم بخوابید سپس با تکیه روی آرنج ها سینه را از سطح زمین جداکرده و ۱۰ الی ۲۰ ثانیه نگه دارید. این حرکت را ۳ تا ۵ مرتبه پشت سرهم انجام دهید.
حرکت ورزشی شماره دو:
در حالیکه پشت به دیوار ایستاده اید پا ها را ((دورتر از دیوار)) به میزان عرض شانه ها باز کنید. به آهستگی سعی کنید به وضعیت نشسته تغییر وضعیت دهید((مشابه نشستن روی صندلی)). در این وضعیت به مدت ۵ الی ۱۰ ثانیه ثابت بمانید. این حرکت را ۳ الی ۵ مرتبه پشت سرهم انجام دهید.
حرکت ورزشی شماره سه:
مطابق شکل زیر ساعدهای هر دو دست را روی زمین گذاشته و روی انگشتان پا بخوابید. با سفت کردن عضلات شکم، گردن را در امتداد ستون مهره قرار داده و به مدت ۵ الی ۱۰ ثانیه در این وضعیت ثابت بمانید. این حرکت را ۳ الی ۵ مرتبه تکرار کنید.
حرکت ورزشی شماره چهار:
پشت نرده یا صندلی بایستید. کمی با خم کردن زانوها، پشتتان را کامل صاف کنید. از یک طرف پا را بالا آورده و چند ثانیه نگه دارید. سپس همین حرکت را با بلند کردن پا از پشت با زاویه ۴۵ درجه انجام دهید. پس از اتمام همین حرکت را با پای دیگر عینا انجام دهید. دقت کنید روی مچ دست تکیه نکنید. ۱۰ – ۱۵ مرتبه این حرکت را برای هر پا تکرار کنید.
حرکت ورزشی شماره پنج:
به پشت دراز بکشید.بدون بلند کردن سر از زمین چانه را روی سینه به مدت ۵-۱۰ ثانیه ثابت نگه دارید. این حرکت را ۳ الی ۵ مرتبه تکرار کنید.
حرکت ورزشی شماره شش:
صاف بایستید سپس ستون مهره ها را در حد امکان صاف نگه داشته و سپس شانه ها را به سمت گوش ها بالا آورده و به سمت جلو و عقب حرکت دهید. این حرکت را ۵ الی ۱۰ مرتبه تکرار کنید.
حرکت ورزشی شماره هفت:
یک قدم بزرگ به سمت جلو بردارید و مطابق شکل روی یک پا زانو بزنید. پشتتان را صاف نگه داشته به طوری که سفتی را در پشت ساق پایی که روی زمین تکیه داده اید کاملا حس کنید. سپس هر دو سمت لگن را به سمت جلو هل داده و برای ۲۰-۳۰ ثانیه ثابت نگه دارید. این حرکت را روی پای مقابل تکرار کنید.
حرکت ورزشی شماره هشت:
گوشه اطاق رو به سه کنج دیوار صاف بایستید. بازوها رو از هم باز کرده و کف دست ها را روی دیوار گذاشته و آهسته سینه را به جلو فشاردهید به طوری که احساس کنید شانه هایتان به سمت یک دیگرحرکت می کنند. برای ۲۰ الی ۳۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید.
نویسنده: دکتر سعیده آرین نیا
مقالات مرتبط با مقاله ورزش های روماتیسم ستون فقرات (اسپوندیلیت آنکیلوزان) AS
توصیه می کنیم مقالات مرتبط مفید وب سایت را با کلیک روی لینک های کف پای صاف ، گرفتگی عضلات پاها در شب ، اختلاف طول پا ، دررفتگی مکرر شانه ، پیشگیری از گردن درد و دیسک گردن ، درد تاندون آشیل ، دیسک گردن، تشخیص و درمان دیسک گردن ، درد شانه ، سائیدگی زانو ، کمربند طبی برای کمردرد ، دیسک کمر ، سیاتیک و تنگی کانال نخاعی ، ورزش های ویلیامز و مکنزی ، ورزش های دیسک کمر ، ورزش های کمردرد ، ورزشهای مربوط به درد شانه (ورزشهای تقویتی شانه) ، ورزشهای مناسب افراد سالمند ، دیسک گردن ، خارپاشنه ، علت سِر شدن و گزگز مورمور دست و پا ، درمان درد مفصل ساکروایلیاک ، توصیه هایی برای پیشگیری از گردن درد ، ورزش دیسک گردن ، ورزش سیاتیک، دیسک، کمردرد و تنگی کانال نخاعی ، لغزندگی مهره کمر ، سُر خوردگی ، تزریق در کمر و دیسک ، عوارض جراحی دیسک کمر ، شکستگی مهره کمر، تشخیص و درمان شکستگی مهره کمر ، درمان با ازون (اوزون تراپی) دیسک کمر ، درمان آرتروز زانو با ورزش ، آرتروز و ساییدگی مفصل لگن ، پی آر پی ، تشخیص و درمان آرتروز مفصل مچ پا ، بهترین تمرینات کششی برای کمردرد ، درد و تورم زیر زانو در کودکان ، درد استخوان دنبالچه و انگشت ماشه ای (تریگر فینگر) چیست؟ مشاهده نمایید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از این مقالات، استفاده نمایند.